Subota, 27 travnja, 2024

[SV. FILIP I JAKOV] U subotu maškarane balinjere uz legendarnu grupu “Soul Fingers“

U organizaciji skupine “Balini“ te pod pokroviteljstvom Općine Sv. Filip i Jakov i Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov, u subotu 10. veljače od 17 sati u centru Sv. Filip i Jakova održat će se zimsko maškarano izdanje “Filipjanskih Balinjera“, ovog puta uz legendarni bend “Soul Fingers“.

– Natjecanja s karićima na balinjere, osim nostalgičnog povratka u prošlost filipjanskih očeva i djedova, želi okupiti što više ljudi iz cijelog Sv. Filipa i Jakova i okruženja, svih uzrasta, s namjerom da se tradicija izrade drvenih karića na balinjere ali i maškara dalje njeguje. – kažu organizatori.

Organizatori i ove godine napominju da je ovo maškarano izdanje te od svih očekuju neku masku, grupnu ili pojedinačnu, za koje će se nakon natjecanja uz tombolu dijeliti i nagrade. Osim samog natjecanja i pomnog praćenja utrka u kojima će biti uključene sve dobne skupine, posjetitelji i natjecatelji moći će uživati u raznolikoj ponudi hrane i pića dok će za konkretniju spizu biti zaduženi filipjanski kuhari Zdenko Mikas Suki i Predrag Brzić Švrle.

Svirka benda “Soul Fingers“

Na zimskoj “balinjerijadi”, osim natjecanja te vrhunske adrenalinske zabave, očekuje nas i maskenbal pod šatorom te oko 21:00 h svirka benda “Soul Fingers“, nakon koje slijedi i DJ “Chanatronix“.

Grupa “Soul Fingers“ poznata je kao vrhunska glazbena atrakcija. Koncertni spektakl grupe, koja je kroz više od četrdeset godina aktivnog staža postala sinonim za soul i funk muziku na ovim prostorima, obiluje energijom, stilom, vrhunskom scenskom estetikom i koreografijom. Poznati su po izravnom kontaktu s publikom u kojem stvaraju čaroliju koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. U svojoj uzbudljivoj, internacionalnoj karijeri “Soul Fingersi“ su održali više od dvije tisuće koncerata.

Spektakl “Soul Fingersa“ vrhunski je uigran koncertni događaj sjajnih glazbenika predvođenih urnebesnim dvojcem soul braćom Denisom i Harisom u pratnji zamamnih Pinky Sisters, pa s pozornice ova čarobna ekipa s lakoćom osvaja srca i mami osmijehe publike svih generacija. U dugogodišnjoj karijeri na mnogim festivalima dijelili su pozornice s velikim imenima poput BB Kinga, The Blues Brothers Banda, Eddie Floyda, David Bowieja, Georgie Famea, Makoto Ozonea, Miriam Makeba, Sia, George Clinton & Parliament Funkadelic.


Skoči do alatne trake