Nedjelja, 5 svibnja, 2024

[BRDSKI BICIKLIZAM] Turanjska XC Gradina Trails sve atraktivnija brdsko-biciklistička utrka

U Turnju je održana druga po redu brdsko-biciklistička utrka XC Gradina Trails u organizaciji Udruge Crni krug Turanj i Brdsko-biciklističkog kluba Pakoštane.
Sudjelovalo je ukupno pedeset i pet natjecatelja i natjecateljica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine svrstanih u osam kategorija.

Stazu dugu 21.3 kilometra s visinskom razlikom od 540 metara u kategoriji M-U18 najbrže je prevalio Luka Relota iz BK Viteza iz Bosne i Hercegovine, u kategoriji M-19-29 i sa stazom u duljini od 25.1 kilometara i visinskom razlikom od 640 metara, prvi kroz cilj prošao je Robert Rosan iz BBK Pakoštane. U kategoriji M-30-39 najbolji je bio Ivan Divić iz BK Primošten, u M-40-49 Ivan Vrcić iz istog kluba, u M-50+ Joško Fržop iz BBK Orlov krug.

U ženskoj konkurenciji, u kategoriji Ž-U35 i duljinom staze od 21.3 kilometara, prvo mjesto osvojila je Nika Begić iz BK Posedarje, a u kategoriji Ž-U35+Silvija Orlović iz BK AKS.
U kategoriji električnih bicikala E-bike muškarci najbrži je bio Ante Mučić iz BK Fortica.

Zahvaljujući novoočišćenim putevima, staza je, na radost natjecatelja, obogaćena novom natjecateljskom rutom s dvosmjernima dionicama. Tako su svoje vještine, umijeće i izdržljivost imali prigodu pokazati biciklisti i biciklistice vozeći usponom do vrhova Gradina i Crni krug te prolazeći pritom kroz Duboku dragu, Matuljevu dragu, Trodrage, tehnički spust rock garden, Šumski trail te Prikorovicu


FOTOGALERIJA


Skoči do alatne trake