Utorak, 28 svibnja, 2024

[BIOGRAD NA MORU] U petak konferencija o potencijalu koncepta “Pametna sela” za ruralni razvoj Zadarske županije uz posjet centru BioSfera i sadnice cvijeća za posjetitelje

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u suradnji s partnerima u petak, 12. travnja 2024. godine, s početkom u 10 sati u hotelu Ilirija u Biogradu na Moru organizira konferenciju „Potencijal koncepta Pametna sela za ruralni razvoj Zadarske županije“.
Cilj konferencije je prezentirati koncept Pametna sela, predstaviti primjere dobre prakse i mogućnosti implementacije koncepta Pametnih sela u ruralnom razvoju Zadarske županije, s naglaskom na održivu turističku valorizaciju ruralnih područja.

Primjena koncepta Pametnih sela realizira se kroz inovativna i pametna rješenja u ruralnim područjima kao što su primjerice on-line platforme za turiste i lokalne stanovnike te interaktivne karte za šetnju prostorom na kojima se mogu slušati informacije i priče iz sela pomoću QR koda.
Dio programa je i obilazak Centra za održivi aktivni turizam BioSfera Biograd, a za sve sudionike osigurane su i sadnice cvijeća koje su uzgojili učenici Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića Zadar.
Konferencija je otvorena za javnost i svi ste pozvani, no zbog organizacijskih potreba, ZADRA NOVA moli povratnu informaciju o sudjelovanju do četvrtka 11. travnja 2024. godine. Poveznici za prijavu sudjelovanja možete pristupiti OVDJE.
Organizacija Konferencije odobrena je kroz Poziv za podnošenje prijedloga aktivnosti Nacionalne mreže Zajedničke poljoprivredne politike u 2023. godini. Troškovi Konferencije sufinanciraju se sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja, iz Mjere 20 „Tehnička pomoć“ – Podmjere 20.2. „Podrška za osnivanje i upravljanje Nacionalnom ruralnom mrežom“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.


Skoči do alatne trake