Petak, 14 lipnja, 2024

[KREATIVNA IZLOŽBA I RADIONICA] Održan prvi „Summer Art Festival”, nastavak kroz subotnje radionice tijekom cijelog ljeta

U Biogradu na Moru, u prostoru Ilirijinog Lavender Lounge Bara, održan je prvi „Summer Art Festival“.
– „Summer Art Festival“ je spoj kulture i turizma. Tim projektom željeli smo svim posjetiteljima omogućiti da nekoliko dana “uđu u cipele umjetnika” i da osjete što znači biti umjetnik. Cilj je bio svakog posjetioca ili prolaznog turista uključiti u izložbu kroz kreativne radionice za djecu i odrasle. Projekt se sastoji od pet kreativaca koji su iz različitih područja kreativne industrije. Tako ćete se upoznati s različitim pristupima umjetnosti i biti dio njihovih priča. Sama lokacija Lavender Lounge Bara, u kojem se održava, izložba je otvorenog tipa i mogu doći i sudjelovati svi koji žele. Ideja je bila da osim izložbe kroz radionice pokažemo dio svakodnevnog svijeta jednog umjetnika. – kazala je biogradska dizajnerica Klara Ivanović, organizatorica ovog događaja.

U sklopu projekta CCI4TOURISM Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA objavila je javni poziv “Hibridizacija turizma i sektora kulturne i kreativne industrije (KKI)” gdje je projekt „Summer Art Festival“ prepoznat kao projektni prijedlog kojeg vrijedi podržati.
Sudionici projekta Summer Art su: Melanija Bartulović, Diana Zrilić, Danko Wylupek, Željka Wylupek, Marija Šaja Fantina i Klara Ivanović.
Umjetnica Melanija Bartulović rodom iz Pakoštana, živi i stvara u Omišu. Veliki je zaljubljenik u umjetnost. Bavi se slikanjem i Quelling tehnikom savijanja papira. Od sitnih fragmenata papira nastaju predivne slike portreta i drugih motiva. Potrebni su sati i sati rada kako bi nastala jedna slika. Svaki dio papira potrebno je savijati i prilagoditi kako bi se mogao uklopiti u sliku. Kao umjetnik koji brine o okolišu, veći dio korištenog papira koristi kako bi nastale nove slike što definitivno spada pod eco art.

Klara Ivanović

Diana Zrilić svoj rad predstavlja kroz Lunium design. Kroz svoju agenciju izrađuju sve vrste promotivnih materijala, letaka, brošura, kataloga, vizitki i ostalo. S obzirom na to da su mala agencija, nude usluge koja su fleksibilnije i lakše se prilagođavaju zahtjevima klijenata.
Atelier Wylupek je umjetnička radionica Danka i Željke Wylupek. Radionica je specijalizirana za izradu vitraja za sakralne i moderne interijere, izradu umjetničkih staklenih stropova, svijetlećih stolova, “lažnih” svjetlećih prozora, izradu unikatnih svjetiljki u Tiffany tehnici i tehnici mozaika, izradu sjenila, satova, ogledala, svijećnjaka, vaza, nakita, te raznih suvenira i skulptura. Svi predmeti su unikatni i ručne izrade.Osim prodajnih izložbenih eksponata, svaki vitraj, svjetiljka ili bilo koji drugi umjetnički predmet, može se naručiti, po vlastitoj ideji, boji, obliku i veličini, ili uz suradnju s Dankom i Željkom.
MS Store tvrtka je koja se bavi izradom personaliziranih proizvoda i poklona. Marija Šaja Fantina, osnivačica, s radom je započela u ožujku 2013. godine kada je u ponudi imala tek nekoliko modela handmade narukvica i naušnica. Danas MS Store broji više od 50 različitih proizvoda. Personalizirane majice, torbe i šalice, asortiman za vjenčanja, poklone za razne prigode (rođendane, krštenja, pričesti…), asortiman za bebe, djecu i mame te brojne druge proizvode možete vidjeti na društvenim mrežama: FB – MS Store; IG – _ms.store_ koje prati više do 70 tisuća ljudi.

Klara Ivanović po struci je magistra tekstilnog dizajna. Svoj rad predstavlja pod brendom Fosca. Dugogodišnje iskustvo u dizajnu odjeće i tekstila te kroz stvaranje unikata i oslikavanje svile te brojne izložbe profilirala se danas kao dizajner koji se bavi dizajnom površinskih uzoraka namijenjenih za modnu, tekstilnu  i grafičku industriju. Pa su tako nastali broji proizvodi i suradnje s drugim brendovima koji nose ilustracije Klare Ivanović. Danas njene ilustracije možete vidjeti na maskicama za mobitele, naljepnicama za maslinovo ulje i vino, dizajnu interijera na tapetama i Canvasima te posterima, odjeći i posteljini… Možemo samo reći da je ovoj dizajnerici u stvaranju samo nebo granica.
Teme radionica na festivalu su bile :
– Quelling – Melanija Bartulović
– Tiffani tehnika i Murano staklo – Danko i Željka Wylupek
– slikarska tehnika akvarela u primjeni grafičkog dizajna – Klara Ivanović, Fosca.

Nakon festivala, radionice za djecu i odrasle će se nastaviti kroz cijelu sezonu svake subote od 10.00 -11.00 sati u Lavender Lounge Baru u Biogradu na Moru. Program vodi mag.ing.des.text. Klara Ivanović. S obzirom na dugogodišnji rad u kreativnom sektoru u području grafike, dizajna površina, tekstila i mode, radionice će biti raznolike te će obuhvatiti slikarsku tehniku akvarela i njihovu primjenu u grafičkom dizajnu. Radionice su besplatne i mogu sudjelovati svi koji žele. Dragi čitatelji našeg portala, posjetite ih i zabavite se!


Skoči do alatne trake