Subota, 27 travnja, 2024

[ŽUPANIJSKI STOŽER] Moguća karantena za grad Biograd, odluka do kraja dana

U tijeku dana, nakon konzultacija sa Stožerom za civilnu zaštitu Republike Hrvatske, bit će odlučeno hoće li se za grad Biograd poduzeti opsežnije mjere sprječavanja širenja bolesti COVID-19. Na pitanje hoće li biti donesena odluka o stavljanju grada Biograda na Moru pod karantenu, voditelj Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije i član Stožera civilne zaštite Zadarske županije Alan Medić rekao je:
– Više “DA” nego “NE”. U tijeku dana ćemo znati nakon što vidimo točan broj ljudi koji su u boravku u Biogradu i koji su izravno vezani s ortopedskom bolnicom. Na osnovi toga napravit ćemo procjenu hoćemo li imati potrebu zatvoriti grad na neko vrijeme odnosno na vrijeme inkubacije. – priopćio je Medić.
Odluka o eventualnoj četrnaestodnevnoj karanteni za grad Biograd bit će donesena do kraja dana.
Svrha karantene, rekao je Medić, je da se onemogući bilo kakav prijenos između stanovnika unutar grada.
Stotinu osoba je u samoizolaciji, radi se o osobama koje su bile u kontaktu s posljednje dvoje oboljelih od koronavirusa iz Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru – liječniku i pacijentici. Riječ je o zdravstvenim djelatnicima i privatnim kontaktima novooboljelih.
Zaraženi liječnik Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru operirao je više osoba tijekom proteklog razdoblja. Slijedom toga izuzeti su brisevi pacijenata te se tijekom dana očekuju nalazi.
Skupina kapetana s ribarskih brodova koji se bave tunolovom prikupila je 34 tisuće dolara za nabavku jednog respiratora za Opću bolnicu Zadar.


Skoči do alatne trake