Nedjelja, 5 svibnja, 2024

[POS STANOGRADNJA U SV. FILIP I JAKOVU] Izabran najpovoljniji ponuditelj za izradu projektne dokumentacije

Općina Sv. Filip i Jakov, u otvorenom postupku javne nabave, donijela je odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za uslugu izrade projektne dokumentacije za izgradnju zgrada poticajne stanogradnje (POS) na predjelu Rabatin u Sv. Filip i Jakovu.
Za ponuđenu cijenu od 198 tisuća i 900 kuna bez PDV-a, projektnu dokumentaciju za izgradnju 24 stana sa spremištem i parkirnim mjestom u ukupno četiri predviđene stambene zgrade izradit će tvrtka „Organizacija za planiranje i arhitekturu“ d.o.o. iz Zagreba.
Procijenjena vrijednost predmeta nabave iznosila je 400 tisuća kuna bez PDV-a.

Ukupna neto površina stanova, koja obuhvaća prema koeficijentu površinu prostorija, terasa, balkona, lođa, spremišta te parkirnog mjesta, iznosi 1674,00 četvorna metra. U planu je izgradnja osam stanova od 60 (dvosobni do dvoiposobni), sedam stanova od 73 (dvoiposobni do trosobni), četiri stana od 55 (jednoiposobni do dvosobni), tri stana od 77 (trosobni do troiposobni) te 2 stana od 44 četvorna metra (jednosobni do jednoiposobni). U sobnost stana uračunan je i dnevni boravak.
Dva stana bit će potrebno projektirati kao prilagodljive (bez invalidske opreme) sukladno Pravilniku o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.   

Predviđena je komunalna infrastruktura: priključenje građevine na pristupnu prometnicu te na vodovodnu, kanalizacijsku, elektrodistribucijsku i telekomunikacijsku mrežu prema posebnim uvjetima nadležnih komunalnih tvrtki i javnopravnih tijela.        
Za grijanje stanova i pripremu tople vode predviđa se ukapljeni naftni plin (UNP) s izgradnjom vanjskog podzemnog spremnika za plin, a u strojarskom projektu i elektroprojektu predviđa se samo pripremna instalacija za ugradnju klima jedinica za stanove. 



Skoči do alatne trake