Utorak, 21 svibnja, 2024

[BIOGRAD NA MORU] Otvorena obnovljena tržnica i ribarnica!

Gradonačelnik Grada Biograda na Moru Ivan Knez, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, uz pomoć dugogodišnjih prodavačica plodova zemlje na biogradskoj tržnici Stane Jelić i Jelke Serdarević, svečano su otvorili obnovljenu tržnicu i ribarnicu u središtu grada.
Podsjetimo, radovi su započeli prije dvije godine, no zbog poskupljenja građevinskih radova i materijala, otežanih uvjeta gradnje, realizacija je tekla sporijim tempom.

Ivan Knez istaknuo je ponos novom tržnicom i ribarnicom koje se svojom izvedbom, dizajnom i opremom ne skrivaju ni od najvećih europskih i svjetskih.
– „Pijaca“, kako mi volimo reći, nije samo prodajno mjesto, već je to žila kucavica grada. To je mjesto razgovora, ugodnih ćakula, smijeha i temperamentnih prodavačica. Ovaj moderni izgled tržnice i ribarnice, napravljen po europskim standardima, je nešto što Biograd na Moru i njegovi sugrađani zaslužuju. Polako nam blijedi slika starih „banaka“ i izgleda naše „pijace“, i zamjenjuje je ovo novo izdanje koje će tu stajati godinama, za buduće generacije, za našu djecu, za našu unučad! – rekao je gradonačelnik Knez.

Ministrica Marija Vučković naglasila je zadovoljstvo nazočenju ovom svečanom događaju koji održava poruku Ministarstva poljoprivrede da se resor poljoprivrede ne bavi samo dodjelom zemljišta već sveukupnim ruralnim razvojem.

– Bavimo se „prehrambenom kičmom“ našim kontinentalnim dijelom ali isto tako i potencijalima mediteranske poljoprivrede. Nastojimo motivirati našu Dalmaciju da se generacijski obnovi u smislu poljoprivredne proizvodnje, da se ovdje povežu proizvodi i kontinenta i morske Hrvatske i to upravo na najbolji mogući način uspijevamo u Zadarskoj županiji. Pri tome treba odati priznanje najviše poljoprivrednicima i ribarima Zadarske županije, jedinicama lokalne samouprave koje rade dobre projekte i, isto tako, Zadarskoj županiji putem koje smo ugovorili brojna financijska sredstva iz svih naših operativnih programa. – kazala je Vučković.

Grad Biograd je uložio milijun eura u tržnicu, a Ministarstvo poljoprivrede putem Lokalne akcijske grupe u ribarstvu „Lostura“ Biograd na Moru približno isti iznos u ribarnicu, istakla je ministrica Marija Vučković.


FOTOGALERIJA (29)


Skoči do alatne trake