Subota, 27 travnja, 2024

Program razvoja otoka u 2016.: Općini Tkon 860 tisuća kuna za rekonstrukciju Zelene tržnice s pratećim sadržajem Škraping centrom

Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova sufinancirat će u Tkonu na otoku Pašmanu, u iznosu od 860 tisuća kuna, projekt rekonstrukcije Zelene tržnice s pratećim sadržajem, budućim Škraping centrom. S ukupnim iznosom od 13 milijuna i 700 tisuća kuna ministarstvo će sufinancirati ukupno 21 projekt na hrvatskim otocima, a dobre vijesti stigle su i u Općinu Pašman kojoj je za rekonstrukciju lukobrana u Neviđanama namijenjeno milijun kuna.
– Projekt je prijavljen na petnaest stranica uz priloženu građevinsku dozvolu i CD s fotografijama jer je praksa kod natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova da se prilažu fotografije postojećeg stanja prije prijave i nakon provedenog projekta. Projektom se planira rekonstrukcija i prenamjena postojeće nedovršene prizemnice i predstavlja prvu fazu investicije. Jednogodišnji projekt uključuje aktivnosti kojima se predviđa rekonstrukcija postojeće građevine u “Škraping centar” i izgradnja zelene tržnice čime bi došlo do promjene korištenja građevine koja se inače koristi kao tržnica samo tijekom ljetne sezone.  – istakla je stručna suradnica u Općini Tkon Bruna Jakovljev, zadužena za poslove oko projekata sufinanciranih iz europskih ili državnih izvora te javnu nabavu.
„Škraping centar“ sadržavao bi prostor namijenjen proizvodima s oznakom „Hrvatski otočni proizvod“ gdje bi nositelji te prestižne oznake mogli stalno ili po potrebi nuditi svoje proizvode dok bi namjena drugog dijela bila izložbeno-informativna vezano za samu utrku “Škraping-otok Pašman”.

plaža-ugrinić– U tijeku je i projekt uređenja dječjeg igrališta pokraj vrtića i škole u Tkonu čiji je nositelj Dječji vrtić Ćok, a Općina Tkon partner. Taj projekt je sufinancirala Ina d.d.. Osim manjih projekata, ono za što se pripremamo je izgradnja šetnice od Tkon do Ugrinića, tj. izgradnja prve faze koja započinje u Ugriniću, a koju ćemo prijaviti na natječaj ruralnog razvoja nakon što prikupimo svu dokumentaciju, odnosno, čim natječaj bude objavljen. – dodala je Jakovljev.
Osim toga, potpisan je ugovor s Ministarstvom turizma o sufinanciranju plaže Ugrinić u  iznosu od 700 tisuća kuna. Javna nabava se planira provesti u narednim mjesecima.

Skoči do alatne trake