Petak, 26 travnja, 2024

Bravo za biogradske gimnazijalce: Tri prva mjesta na Županijskom natjecanju u matematici u Zadru osvojili Biograđani!

Biogradski srednjoškolci Andrija Vidaković, Antonio Temmelo i Matea Pešić postigli su izvanredan rezultat na Županijskom školskom natjecanju u matematici održanom u zadarskoj Gimnaziji Jurja Barakovića osvojivši tri prva mjesta u kategoriji nematematičkih srednjih škola. Od tri učenika Srednje škole Biograd na Moru svo troje je osvojilo prvo mjesto što je zavrijedilo posebnu pozornost i čestitke gradonačelnika Ivana Kneza. Uspjeh je to, svakako, i njihovih mentora profesora Ljiljane Bukarica i Ivana Peraića te ravnatelja biogradske srednje škole Ivice Kere.
– Grad Biograd ostvaruje dobru suradnju sa Srednjom školom Biograd na Moru. U dogovoru sa zadarskim županom, budući da je Županija osnivač škole, sudjelovali smo u svim projektima škole u pripremi i sufinanciranju dokumentacije za izgradnju školske dvorane, nadogradnju novih učionica, plinofikaciju školske zgrade… Nadamo se da će tako biti i ubuduće. – rekao je Knez čestitavši mladim matematičarima.
Rezultat mladih Biograđana je nedvojbeno, istakao je ravnatelj Kero, jedan od najboljih otkada je škole što potvrđuje da se predmet matematika kvalitetno radi.
– Ona slika da smo škola iz provincije definitivno ne stoji, a ono što dodatno podiže naš uspjeh je činjenica da našoj školi gravitira puno, puno manji broj u usporedbi sa zadarskim. Kada imamo jednog učenika s prvim mjestom, to je kao da oni imaju pet, šest ili više. – naglasio je Ivica Kero, ravnatelj biogradske škole koja trenutno broji oko tristo učenika.

matematičari-prijem-1
Antonio Temmelo, Matea Pešić i Andrija Vidaković

Andrija Vidaković, učenik 1. razreda, osvojio je 31 bod, tri boda više od drugoplasiranog učenika Klasične gimnazije Ivana Pavla II. Zadar.
– Matematiku učim na nastavi, a za natjecanje sam vježbao. – rekao je Andrija Vidaković čiji smisao za računanje nije pao daleko od stabla: roditelja Marine, nastavnice matematike i oca Denisa, inženjera strojarstva.
– Ovo mi nije prvo natjecanje, već sam se natjecao ranije i u osnovnoj školi. Pripremam se tako da ponovim zadatke od ranijih godina. rekao je Antonio Temmelo, učenik 2. razrede gimnazije.
Maturantica Matea Pešić natječe se od petog razreda osnovne škole, a vrijedi istaći da je i prošle godine osvojila prvo mjesto na istom natjecanju, tada u kategoriji trećih razreda. Svoju ljubav prema matematici pokazala je i odlukom o studiju matematike kojeg će upisati, ne dvojimo, uspješno na jednom od sveučilišta.
Na natjecanju je nastupio ukupno 41 učenik od prvog do četvrtog razreda srednje škole iz Gimnazije Franje Petrića Zadar, Gimnazije Jurja Barakovića Zadar, Klasične gimnazije Ivana Pavla I. Zadar, Tehničke škole Zadar, Gimnazije Vladimira Nazora te Srednje škole Biograd na Moru. Gimnazije matematičkog smjera, Gimnazija Franje Petrića i Gimnazija Jurja Barakovića, natjecale su se u posebnoj kategoriji.


 

 

Skoči do alatne trake