Petak, 19 travnja, 2024

[PAKOŠTANE] U vrtiću Gardelin održana radionica za djecu „Priče i scenski prizori“ u sklopu projekta „Čitam, dakle jesam“

U Dječjem vrtiću Gardelin u Pakoštanama održana je radionica „Priče i scenski prizori“ s ciljem poticanja kreativnosti među djecom u organizaciji udruge Kreativan trening iz Zagreba.
Ovoga tjedna započela je suradnja Dječjeg vrtića Gardelin i udruge Kreativan trening iz Zagreba koju vodi dramska pedagoginja Ivana Marijančić i koja je osmislila niz radionica u obliku praktičnih treninga s naglaskom na poticanje kreativnosti i dramsku pedagogiju.

Njezini treninzi su vrlo dinamični i važno je da se sve igre i vježbe praktično provježbaju kako bi ih osobe koje pohađaju radionice lakše primjenjivale. Ivana Marijančić odaziva se na pozive i održava treninge u svim krajevima Hrvatske pa se tako dogodila i suradnja s vrtićem u Pakoštanama jer je pedagoginja vrtića Gardelin Anamaria Burčul iz ponude Udruge Kreativan trening odabrala radionicu “Priče i scenski prizori” koja se upravo uklapa u sadržaj projekta koji provodi vrtić Gardelin.

Naziv projekta je “Čitam, dakle jesam” i njegov naglasak je na promicanju vježbi za poticanje ranog čitanja, a također i dramskim uprizorenjima tekstova za djecu. Stoga su četrnaest djelatnica vrtića, odgojiteljice i stručna služba, prošle dinamičan trening dramske pedagogije “Priče i scenski prizori” u kojem su provježbali različite načine kako najbrže doći od priča do scenskih prizora koji su odmah upotrebljivi za javnu izvedbu. Dramsku predstavu s djecom zahtjevno je napraviti i od odgojiteljica zahtijeva dosta truda i vremena, a na ovoj radionici odgojiteljice su provježbale kako do scenskih prizora doći kraćim putevima, a da se pri tome od djece izvuče maksimalno kreativno izražavanje punim njihovim potencijalima, zvukom, pokretom, mimikom, a također uz razvijanje osjećaja za timski rad.

Ovaj susret dogodio se na obostrano zadovoljstvo i voditeljice Ivane Marijančić i djelatnica vrtića Gardelin jer je bilo puno aktivnog angažmana i učenja kroz vedru atmosferu. Ovakvim tipom edukacije ravnateljica Marija Miočić i pedagoginja Anamaria Burčul unijele su osvježavajuće edukativne kreativne sadržaje u vrtić, a budući da je tijekom treninga bilo i puno zabavnih trenutaka i smijeha, bio je to i svojevrstan teambuilding za vrtić.


Skoči do alatne trake