Subota, 20 srpnja, 2024

[BIOGRAD NA MORU] Rekonstruira se i dograđuje vodovodna i kanalizacijska mreža na poluotoku

Tvrtka Komunalac nastavlja s opsežnim investicijskim ciklusom na području grada Biograda na Moru i susjednih općina.
Naime, u tijeku je rekonstrukcija i dogradnja vodovodne i kanalizacijske mreže dijela poluotoku u Biogradu na Moru u vrijednosti gotovo 2 milijuna i 40 tisuća eura. Izgradit će se 358 metara nove vodovodne i 177 metara kanalizacijske mreže dok će se rekonstruirati 1552 metra vodovodne te 763 metara postojeće kanalizacijske mreže.

Ovim projektom većim dijelom rekonstruiraju se vodoopskrbni cjevovodi i kolektori fekalne kanalizacije dok se u pojedinim ulicama izvodi i dogradnja. Predmetni projektirani ogranci vodovodne mreže spajaju se na postojeće vodoopskrbne cjevovode i prethodno projektiranu vodovodnu mrežu. Vodovod uglavnom prati trasu postojeće i prethodno projektirane kanalizacijske mreže kao i predmetnu projektiranu kanalizacijsku mrežu.
Nakon završetka turističke sezone, sukladno konzervatorskim uvjetima, postojeća betonska površina će se oblagati kamenom kako bi se očuvao autohtoni izgled stare jezgre.

Cilj je poboljšanje sustava vodoopskrbe i sustava odvodnje fekalnih voda za priključene stanovnike poluotoka.
– Trenutno se izvode radovi 2. faze gradilišta te je izvedeno do sada 514 metara kanalizacijske te 940 metara vodovodne mreže. U tijeku su radovi na Trgu svete Stošije gdje su položene vodovodne i kanaliazcijske cijevi. Treća faza počinje nakon ljetne sezone. – rekao je direktor Komunalca Marin Colić.


FOTOGALERIJA


Skoči do alatne trake