Četvrtak, 18 srpnja, 2024

[IZ EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA] Općini Sv. Filip i Jakov gotovo milijuna eura za dvadeset radnih mjesta

Općina Sv. Filip i Jakov dobila je pozitivnu obavijest o procjeni kvalitete četvrte faze programa “Zaželi” u sveukupnom traženom iznosu od 960 tisuća eura i dvadeset novih radnih mjesta. Općini Sv. Filip i Jakov navedena bespovratna novčana sredstva bit će isplaćena iz Europskog socijalnog fonda u sklopu ESF+ programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.”
Do danas Općina Sv. Filip i Jakov je uspješno realizirala tri dosadašnje faze programa „Zaželi“ i to u sljedećim iznosima:
– Projekt “Zaželi – Sv. Filip i Jakov” vrijedan 121.833,22 eura, uključuje zapošljavanje 4 žene koje su pružale pomoć u kući za 16 korisnika.
– Projekt “Zaželi – Sv. Filip i Jakov – faza II” vrijedan 60.667,60 eura, uključivao je zapošljavanje 5 žena koje su pružale uslugu pomoći u kući za 30 korisnika.
– Projekt “Zaželi – Sv. Filip i Jakov – faza III” vrijedan 57.999,88 eura, uključivalo je zapošljavanje 9 žena koje su pružale uslugu pomoći u kući za 574 krajnja korisnika.

Općina Sv. Filip i Jakov ulazi u IV. fazu s ciljem povećanja socijalne uključenosti i prevencije institucionalizacije ranjivih skupina osiguranjem dugotrajne skrbi svakodnevne pomoći i podrške. S dvadeset novootvorenih mjesta pružatelj će osigurati njegu i pomoć za minimalno sto i dvadeset starijih osoba i osoba s invaliditetom.
Uzrok visokom stupnju institucionalizacije je nedostatak pojedinih usluga, programa i aktivnosti usmjerenih na socijalno uključivanje starijih osoba i osobama s invaliditetom.


Skoči do alatne trake