Subota, 27 travnja, 2024

[ZAPOČELO PROŠIRENJE VODOOPSKRBNE MREŽE] 362 priključka za 1.069 korisnika u zaobalnom dijelu Općine Sv. Filip i Jakov

U sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., u Raštanam Donjim, svečano je obilježen iznimno važan početak izgradnje proširenja vodovodne mreže na području Općine Sv. Filip i Jakov.
Vrijednost radova je približno 4,25 milijuna eura s PDV-om, a završetak se očekuje krajem prosinca 2025. godine.
Svečanosti su nazočili načelnik Općine Sv. Filip i Jakov, direktor Komunalca Biograd na Moru Marin Colić, predstavnici tvrtki izvođača radova Golemi Vrana i MIAB Šibenik, tvrtke nadzora Civil Engineering Consultancy Zadar, tvrtke glavnog projektanta Hidroprojekt-Ing Zagreb i drugi.

Prva etapa radova uključuje izgradnju vodovoda u duljini od 1.473 metara u naselju Sv. Filip i Jakov te hidrostanice Majčin brig dok druga faza obuhvaća izgradnju vodovoda u duljini od 9.848 metara u naseljima Raštane Gornje, Raštane Donje i Sikovo.
Doprinos izgradnje predmetnih objekata očitovat će se prvenstveno u vodoopskrbi do sada vodom neopskrbljenog područja. Opskrba je na navedenom području do sada bila individualno rješavana iz podzemnih cisterni, a uglavnom se kao izvor za punjenje cisterni koristila kišnica. Izgradnjom nove  vodoopskrbne mreže bit će omogućeno 362 priključka, odnosno spajanje 1.069 korisnika.


FOTOGALERIJA


Skoči do alatne trake