Nedjelja, 16 lipnja, 2024

[GRADU BIOGRADU NA MORU ODOBRENO 11 MILIJUNA KUNA ZA NADOGRADNJU DJEČJEG VRTIĆA] Provedba projekta osigurat će mjesta u vrtiću za svu djecu na području Grada Biograda

U okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv“, objavljenog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, a koji se provodi u sklopu Nacionalnog programa oporavka i otpornosti 2021.-2026. godine, Gradu Biogradu na Moru odobrena su nbespovratna sredstva u iznosu 11.016.000,00 HRK za projekt „Rekonstrukcija zgrade dječjeg vrtića Biograd“.

Svrha projekta je osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja svoj djeci bez obzira na socioekonomski status.
Projektom će se dograditi i nadograditi postojeći objekt predškolske ustanove Dječji vrtić Biograd na predjelu Kosa u Biogradu na Moru. Provedba projekta rezultirat će povećanjem broja dnevnih boravaka: devet dodatnih dnevnih boravaka, jedan za jasličnu i osam za vrtićke skupine. Time će se povećati kapacitet novih učionica i broj izgrađenih mjesta u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju na 172 mjesta. Nakon provedbe projekta ukupan broj mjesta u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju iznositi će 316 te će biti 17 dnevnih boravaka: tri za jaslične i četrnaest za vrtićke skupine.
Provedbom projekta osigurat će se mjesta u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju za svu djecu na području Grada Biograda na Moru.

Planirana rekonstrukcija: U prizemlju sa sjeveroistočne strane dograđuju još dvije sobe za boravak djece s pratećim sadržajima, a s jugoistočne strane dograđuje se jedna soba za boravak djece s pratećim sadržajima te novi kuhinjski pogon. Sa sjeveroistočne strane dograđuje se novi ulaz te se dio prizemlja reorganizira u skladu s novim potrebama. Na katu se nadograđuje još ukupno šest soba za boravak djece s pratećim sadržajima od kojih se dvije mogu razdvojiti prema potrebi (višenamjenski prostor – dvorana za predstave/radionice). Planiranom rekonstrukcijom proširuje se prostorni kapacitet dječjeg vrtića za devet soba dnevnog boravka s pripadajućim sanitarnim i garderobnim prostorijama i terasama. Također, zahvatom će se urediti vanjski prostori: prilazni putevi, parkiralište, dvorište, slobodne i zelene površine koji će biti ograđeni i sigurni za djecu.


Skoči do alatne trake