Petak, 29 ožujka, 2024

[STRUKOVNO NATJECANJE] Biogradski srednjoškolci sudjelovali na Hackathonu – natjecanju iz robotike

Srednja škola Biograd na Moru sudjelovala je ovogodišnjem Hackathonu u Zadru u organizaciji Strukovne škole Vice Vlatkovića Zadar za učenike iz sektora strojarstva u sklopu EU projekta „Budi spreman i kompetentan”. Tema je bila Analiza, sinteza i identifikacija mobilne robotike.

Prvi dan se radilo na sklapanju automobila Wilson, startup tvrtke CircuitMess mladog Alberta Gajšaka, a drugi dan je stručni žiri, na temelju rješenja zadatka zadanog projekta, proglasio tri pobjednička tima:

1. mjesto Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija, Zagreb,

2. mjesto Elektrostrojarska obrtnička škola Zagreb,

3. mjesto Tehnička škola Rijeka.

Srednju školu Biograd na Moru na Hackatonu su predstavljali mentor Nino Majica te učenici smjera brodomehaničar Matej Banić, Lovre Bogdanić, Vice Pedisić i Lovre Černušak.
Biogradski srednjoškolci izvrsno su se snašli i zabavili na natjecanju, a kao trofej donijeli su školi prvi školski robot ikada izrađen od učenika ove biogradske škole. Robot su učenici odlučili pokloniti školi te će krasiti glavni hodnik biogradske obrazovne ustanove.

Srednja škola Biograd na Moru iznimno je ponosna na svoje učenike i mentora, posebice zbog toga jer u planu i programu smjera brodomehaničar učenici nemaju predviđen predmet programiranje.
Čestitke svim timovima i mentorima, a posebice učenicima i nastavniku Ninu Majici.


Skoči do alatne trake