Srijeda, 8 svibnja, 2024

[„MATULININA SRCA“ U SV. FILIP I JAKOVU] Umirovljenicima besplatna frizura, pedikura, mjerenje krvnog tlaka ali i kozmetički savjet

Učenice trećeg završnog razreda Obrtničke škole Gojka Matuline Zadar te aktivistice iz EU projekta „Zaželi Sv. Filip i Jakov“ darovale su umirovljenicima s područja Općine Sv. Filip i Jakov besplatnu uslugu pedikure, frizure i mjerenja krvnog tlaka.
Humanitarna aktivnost pod nazivom „Matulinina srca“ provodi zadarska Obrtnička škola Gojka Matuline tijekom koje posjećuju ustanove pretežno sa štićenicima starije dobi, djecom s posebnim potrebama ali i manje sredine na području Zadarske županije kao što su Sv. Filip i Jakov, Pakoštane i Biograd na Moru. Prigoda je to da se kroz praktični rad usavrši znanje i vještine stečene tijekom trogodišnjeg odnosno četverogodišnjeg obrazovanja.

– Ovo je humanitarna aktivnost u organizaciji Obrtničke škole Gojka Matuline Zadar, a evo danas u suradnji s Općinom Sv. Filip i Jakov i EU projektom Zaželi Sv. Filip i Jakov. Inače, posjećujemo domove za starije i nemoćne u Zadru i Zadarskoj županiji, uvijek smo toplo primljeni. Sudjeluju svi smjerovi, frizeri, pedikeri i kozmetičari. Radi se pedikura, manikura, rješavamo i medicinske probleme kao urasli nokti, kurje oči, zadebljanja noktiju i tako dalje. Isto tako i frizure, a što se tiče kozmetike, ne možemo baš tu nešto napraviti jedino dajemo savjet koju kremu za kožu ili lice koristiti, za čišćenje kože i tako dalje. – rekla je stručna učiteljica pedikerka Anđela Šarić.

Ovakva humanitarna aktivnost učenicima predstavlja vrijedno iskustvo.
– Istina, ipak u školi se radi na lutkama, a evo ovo je prvi susret s ljudima od vremena koronavirusa. Ovo su trećaši maturanti i jako smo zadovoljni s njima i ponosni, posebno što su prošli školovanje kroz korona krizu. – rekla je učiteljica Doris Perinović.

Anđela Šarić i Doris Perinović

FOTOGALERIJA


Skoči do alatne trake