Petak, 12 travnja, 2024

[NOGOMET] U Turnju održan nogometni turnir „Mlade nade 2022.“, pobjednici „Kustošija“, „Gorica“ i „Zrmanja“

Turanj i igralište Krč bili su tijekom tri protekla dana, od četvrtka do nedjelje, središte natjecanja mladih nogometaša. U organizaciji NŠK Croatia iz Turnja i MNK Tina šport–Pia iz Zagreba, te uz svesrdnu i veliku pomoć komunalnog pogona Općine Sv. Filip i Jakov kao i Nogometnog saveza Zadarske županije, u Turnju je organiziran nogometni turnir za mlađe uzraste po nazivom „Mlade nade 2022.“
Iako vremenske prilike prvih dana turnira nisu išle na ruku organizatorima, sve se „vratilo“ završnog sunčanog dana kada su odigrani polufinalni i finalni dvoboji kao i oni za treće mjesto.

U kategoriji 2008./2009. prva je bila ekipa „Kustošije“, ispred „Rudeša“, „Studentskog grada 09 1“ i „Croatije“ iz Sesveta. Za najboljeg vratara proglašen je Alan Gajin („Studentski grad 09 1“), najbolji strijelac bio je Adriano Nenadić („Kustošija“) a najbolji igrač Luka Srpek („Kustošija“).
U kategoriji 2010./2011. godište pehar su osvojili mlade nade „Gorice“, ispred „Kustošije“, „Trnja 1“ i četvrtoplasirane „Abedece sporta“. Najbolji vratar bio je Roko Bašić („Gorica“), strijelac Leon Mesić („Trnje 1), a igrač Leon Jelinić („Kustošija).

U kategoriji 2012./2013. najbolja je bila „Zrmanja“, drugo mjesto zauzela je „Kustošija“, potom domaćin „Croatia“ iz Turnja pod vodstvom trenera Mladena Budanovića te RiO. Najbolji vratar bio je Ivan Vuletić („Kustošija“), najbolji strijelac Gabriel Šendula („Zrmanja“), a najbolji igrač Niko Marić („Zrmanja“). Pehar za treće mjesto primio je kapetan „Croatije“ Jakov Matulj.
Pehari i odličja najuspješnijim ekipama i pojedincima uručili su nekadašnji igrač Dinama Tomislav Šokota, predsjednik NŠK „Croatia“ Turanj Marko Kadija te predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije Darko Banić.

Sudili su sudački veterani Mario Nikpalj i Damir Dukić.
Jedan od članova organizacijskog tima Ivan Matulj izrazio je zadovoljstvo ovim hvalevrijednim sportskim događajem.
– Ovaj turnir okupio je mnoštvo djece, iz naše županije i Zagreba. Nadamo se dogodine u svibnju da ćemo uspjeti organizirati nešto slično uz još veću pomoć svih koji žele pridonijeti u organizaciji. – rekao je Matulj.


REZULTATI

2008./2009.:
Finale: Rudeš – Kustošija 0:5
Za 3. mjesto: Croatia (S) – Studentski grad 09 1  0:0 (4:5 na jednaesterce)

2012./2013.
Finale: Zrmanja – Kustošija 3:0
Za 3. mjesto: RiO – Croatia (T) 1:2

2010./2011.
Finale: Gorica – Kustošija  0:0 (4:1 na jedanesterce)
Za 3. mjesto: Abeceda sporta – Trnje 1  0:2


FOTOGALERIJA (84)


Skoči do alatne trake