Utorak, 23 travnja, 2024

[NAUTIKA] Još mjesec dana do početka 24. nautičkog sajma Biograd Boat Show-a

Ilirija d.d., turistička kompanija iz Biograda na Moru, ujedno domaćin i organizator vodećeg međunarodnog nautičkog sajma, najavljuje 24. Biograd Boat Show, najveći nautički sajam u srednjoj Europi koji će se održati od 26. do 30. listopada 2022. u Marini Kornati u Biogradu na Moru.
Ilirija d.d. je davne 1977. godine počela s izgradnjom prve nautičke luke u Hrvatskoj, današnje hotelske marine Kornati i osnovala prvu charter flotu u Hrvatskoj od 40 Elanovih plovila iz koje se tada sustavno započeo razvijati nautički turizam po cijelom Jadranu.

Daljni iskorak u razvoju nautičkog turizma Ilirija d.d. postiže kroz Biograd Boat Show koji je u ovih dvadesetak godina stekao međunarodnu popularnost među izlagačima i posjetiteljima, upravo zbog važnosti i atraktivnosti Hrvatske kao nautičke destinacije ali i snage i komplementarnosti sadržaja Ilirije d.d. kao nositelja i organizatora. Biograd Boat Show je zlatni član međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, usvajajući visoke standarde organizacije aktivno sudjeluje u daljnjem razvoju udruge dijeleći svoj jedinstveni poslovni model i inovativna rješenja poput 360 ° Virtual Reality Toura i Biograd B2B-a.
Danas je Biograd Boat Show srednjoeuropski nautički sajam koji privlači brojne posjetitelje i izlagače iz susjednih zemalja te je najveće okupljalište hrvatske nautičke industrije kojim se obilježava kraj nautičke sezone i početak nove poslovne godine. U 2021. na BBS-u je sudjelovao rekordan broj međunarodnih izlagača, a ove godine očekuje se još veći rast tog segmenta

Dvadeset i četvrto izdanje Biograd Boat Showa – očekuje se još jedan rekordni sajam

Ove godine srednjoeuropski nautički sajam slavi svoju 24. godinu nakon 21 uzastopne godine obaranja rekorda i dva vrlo uspješna sajma za vrijeme pandemije. Još jedan rekordni sajam očekuje se ove godine u Marini Kornati, u Biogradu na Moru, od 26.-30. listopada .2022., s više od 300 izlagača i 300 izloženih plovila. Potražnja izlagača premašuje postojeći izložbeni prostor, a trudimo se udovoljiti i izlagačima na listi čekanja.
Ovogodišnji sajam javnosti će predstaviti rekordan broj novih plovila i novih brendova. U kategoriji plovila zabilježit će se porast, a najveći će biti u segmentu luksuznih motornih jahti.

Biograd Boat Show – i ove godine nastavlja s organizacijom „četiri sajma u jednom“

Biograd Boat Show nastavlja s daljnjim jačanjem svog izlagačkog, kongresnog, čarter i poslovnog karaktera kroz organizaciju:

I.) Biograd Boat Show – izlagački sajam
Ovogodišnje izdanje nautičkog sajma zadržava kontinuitet najvećeg nautičkog sajma na vodi u Srednjoj Europi, mjesto centralnog okupljanja domaćih i međunarodnih nautičara, nautičke industrije i turizma.

II.) 6. Dani hrvatske nautike – kongresni sajam
U sklopu sajma, Hrvatska gospodarska komora održat će svoje 6. Dane hrvatske nautike, od 26.-28.10.2022., koji uključuju kongresni program, brojne sastanke, umrežavanje i poslovne prezentacije svih segmenata nautičke industrije i turizma, stoga je Biograd Boat Show kroz Dane hrvatske nautike postao i središnji kongres hrvatske nautičke industrije i turizma.

III.) Croatia Charter Expo – charter sajam
Četvrti po redu Croatia Charter Expo, održat će se od 26. – 27.10. 2022., ovaj dvodnevni poslovni događaj ekskluzivan za jaht-charter industriju omogućava pružateljima usluga charter flote susrete s agentima, brokerima i dobavljačima te je podržan aktivnim kongresnim programom. Svi sudionici registrirani su na Biograd B2B platformi te su u mogućnosti sudjelovati na sajmu nautike tijekom cijelog njegovog trajanja. Ove godine Croatia Charter Expo će dobiti novu i proširenu lokaciju u dvorani D u Marini Kornati – sjever, u blizini charter jahti, restorana „Marina Kornati“ i Kapetanskog kluba.

IV.) Biograd B2B – poslovni sajam
Kao najveće okupljalište za hrvatsku nautičku industriju, Ilirija je razvila Biograd B2B, business to business platformu za nautičko-poslovno umrežavanje tijekom sajma, koji poslovnim posjetiteljima omogućuje registraciju, sudjelovanje i zakazivanje sastanaka s izlagačima i drugim B2B sudionicima te participiranje u opsežnom nautičkom kongresnom programu.

Noviteti – Promjene u izgledu sajma

Croatia Charter Expo preselio se u novu, veću halu D u Marini Kornati – sjever, bliže izložbenim čarter plovilima i sastancima u Kapetanskom klubu. Na prethodnoj lokaciji, u Marini Kornati – zapad, Marina Stores predstavit će se novi “Pop Up Megastore”, površine 600 m2, s ponudom cjelokupnog nautičkog asortimana za izravnu prodaju posjetiteljima. Također, u Marini Kornati – sjever bit će dodan drugi pontonski most koji će povezivati glavni gat s gatom 6 na kojem će biti izloženo mnogo više plovila.

Biograd Boat Show doživljaj – povratak zabavnog programa

Ove godine legendarni zabavni program Biograd Boat Showa vraća stari sjaj uz bogat zabavni program na licu mjesta svake večeri, a u subotu 29. listopada nastupa miljenik biogradskog sajma Neno Belan uz tradicionalni vatromet.
Biograd Boat Show je stekao međunarodnu popularnost među izlagačima i među posjetiteljima zbog važnosti Hrvatske kao nautičke destinacije i objekata kojima upravlja Ilirija d.d., a koji uključuju Marinu Kornati, Ilirija hotele, restorane i mnoge druge objekte koji nude bogati zabavni sadržaj uz legendarni zabavni program i društvena događanja…, to je Biograd Boat Show doživljaj!

Svijetlija nautička budućnost

Biograd Boat Show ostvario je najveći rast nakon globalne financijske krize, prerastajući iz manjeg regionalnog u međunarodni sajam koji je pozicioniramo hrvatsku nautičku industriju i turizam doveo u vrijeme kada su se svi ostali nautički sajmovi suočavali s ozbiljnim izazovima. To postignuće je rezultat snage i komplementarnosti sadržaja Ilirije d.d., kao nositelja i organizatora sajma, objedinjujući nautiku, hotelijerstvo, kamping, ugostiteljske i zabavne kapacitete te komplementarne sadržaje i ponudu, Ilirija d.d. dokazala se kao profesionalan i siguran organizator kako ovog događanja tako i cjelokupnog svog poslovanja u cjelini što je rezultira dugoročnim uspjehom sajma i njegovim kontinuitetom u posebno izazovnim vremenima.


Sažetak nekih premijernih plovila na BBS 2022

BAOTIĆ YACHTING predstavit će na biogradskom sajmu po prvi put u Hrvatskoj tri plovila.

Galeon 410 HTC – najnoviji model marke Galeon, temeljen na vrlom popularnom modelu 400 FLY, čiju standardnu verziju jahte pokreću dva Volvo Penta motora.

Axopar 25 Cross-Bow – za svakoga tko traži nešto više od jednostavnoga broda, Axopar je uvjerljivo rješenje. Zbog svoje male težine, Axopar nudi ekonomičnu vožnju, ali isto tako je idealan za brzu i sigurnu vožnju tijekom zabavnih aktivnosti na moru.

Fountaine Pajot MY4.S – potpuna nova motorna jahta, gdje će te se u bilo kojoj uvali svijeta osjećati kao da ste kod kuće. MY4.S je novi najmanji model motorne serije Fountaine Pajot, koji omogućava većem broju ljubitelja višetrupnih brodova da postanu dio obitelji vlasnika katamarana s pogonom.

ULTRA će na Biograd Boat Showu imati hrvatsku premijeru plovila Bennetau Oceanis 34.1 kao nasljednika Oceanisa 35.1 i kao nastavak uspješne generacije novih modela (Oceanis 51.1, 30.1, 46.1 & 40.1).

AVENTUR će u Biogradu premijerno prikazati svoj novi brod Tesoro T40 koji je sinonim za luksuzne jahte i stil života.

Slovenska tvrtka COMIT na Biograd Boat Show po prvi put će hrvatskoj javnosti izložit svoj novi Solaris 50 duljine 15,50 m i širine 4,78.

EUROMARINE na biogradski sajam dolazi s tri hrvatske premijere. Predstavit ćenovu Jeanneau liniju motornih brodova DB kojoj je prvi model DB43. Također, premijerno će prikazati i Cap Camarat  10.5WA S2 i Excess 11.

MONACHUS YACHTING na Biograd Boat Show stiže s motornom jahtom Monachusom 70 FLY koja zadržava tradicionalni mediteranski stil, savršeno integriran u moderan dizajn, koja baštini pomorske karakteristike, jednako kao i na manjim modelima Pharos 43 i Issa 45. Monachus 70 FLY imat će u Biogradu sajamsku premijeru, nakon što je izložen nedavno u Cannesu i Rijeci.


FOTGALERIJA PREMIJERA


Skoči do alatne trake