Srijeda, 22 svibnja, 2024

[„VRGADINSKE UŽONCE“] KUD „Skuti materini“ po prvi puta izveo igrokaz „Jedan dan u kali“

Na Vrgadi, na Trgu hrvatskog viteza Elija Banova, manifestacijom „Vrgadinske užonce“ i misnim slavljem ispred crkve Gospe od Zdravlja, kojeg je predvodio gostujući đakon Božidar Hadaš, proslavljen je blagdan svete Ane i Joakima.

U kulturno-umjetničko-zabavnom programu nastupili su domaće Kulturno-umjetničko društvo „Skuti materini“ i klapa „Puntamika“ iz Zadra, a u uvodu voditeljica programa Meri Livić čitala je stihove pjesnika, skladatelja i pisca iz Vrgade Nikše Krpetića.
Članice domaćeg KUD-a „Skuti materini“ za ovu prigodu po prvi puta su izvele igrokaz „Jedan dan u kali“ koji prikazuje nekadašnji život i bogatstvo narodnih običaja ali za naše podneblje karakterističnih međuljudskih odnosa na otoku Vrgadi i općenito u Dalmaciji.

„Vrgadinske užonce“ i ovoga blagdana svete Ane i Joakima ponudili su stol bogat domaćim gastronomskim pripravcima. Uz zvukove i pjesmu zadarske klape „Puntamika“, zapjevalo se i zaplesalo na prepunom središnjem vrgadinskom trgu, osmijesi na licima i raspoloženje posjetitelja i domaćina, potvrdilo je uspješnost ove iznimno lijepe tradicionalne priredbe.

Tko je glumio u igrokazu?

Glumice: Marija Čulić, Mira Čulić, Dušanka Arapović, Mirjana Punoš, Jovanka Punoš, Vlatka Punoš, Maja Punoš Rebić, Nikolina Arapov, Slavica Matulić, Laura Jurišić, Marina Katalenić, Ljiljana Vuković i Silvija Zurak.


FOTOGALERIJA (30)


Skoči do alatne trake