Četvrtak, 28 ožujka, 2024

[FIJUZIKA MIX] U petak u Kinu Sv. Filip i Jakov slušaonica Olivera, Tomislav „Little Pigeon“ Goluban i na kraju DJ Loui

U ovim vrućim ljetnim satima Glazbena udruga Jeremije i Platforma za Kino pripremili su program koji će svim ljubiteljima glazbe biti i više nego osvježavajuć. Kako smo do sada održali more programa “FiJuzike”, tako smo sada odlučili pomiješati žanrove kako bi za svakoga bilo po nešto.

Vidimo se 29.7.2022. (petak) u kinu u Sv. Filip i Jakovu i sve što treba je dobra volja, ostalo smo osigurali mi!

Program


19.00h – Počinjemo sa slušaonicom u prostorijama kina s glazbenikom koji nas je napustio 29. srpnja prije četiri godine, a to je jedan jedini Oliver Dragojević.
Oliver je svojim radom obogatio glazbenu scenu, počevši od 1961. pa sve do danas, njegove pjesme su svakodnevica svih ljudi koji zbog njega vjeruju u ljubav i u dobru i u zlu. U sklopu programa unutar prostorija kina održat će se i fotografska izložba Olivera.


21.00h – Nakon slušaonice unutar prostorija, selimo se ispred skalina samog kina gdje će nas dočekati Tomislav “Little Pigeon” Goluban/. Osvrćući se na njegovu diskografiju, otkrivamo delta, country & Chicago blues, zydeco, rock’n’roll, world/etno i dječju glazbu. Pjesme i njegove izvedbe pršte energijom, strašću i humorom, a sve to ćemo moći doživjeti ispred samog kina! FiJuzika kao i svaki put organizira tombolu u kojoj ćete moći osvojiti gramofonsku ploču Tomislava Golubana.


23.00h – Večer završavamo u groove i house ritmu koju je za nas na svojoj mikseti pripremio DJ Loui, mladi filipjanski entuzijast koji upotpunjuje svaki tulum za svojim tonovima i ljubavi prema glazbi. Kroz zvučnike čut će se Groove Armada, Nina Simone, Faithless i još mnogo drugih izvođača kojim ćemo zaboraviti na vrućinu!


Usna harmonika i gitara by Little Pigeon

U petak 29.7.2022 od 21h slušamo uživo glazbenika Tomislava Golubana – svirač usne harmonike i skladatelj koji na zanimljiv način spaja blues i hrvatsku tradicionalnu glazbu.

Od samog početka karijere pa sve do danas, Goluban dokazuje svoju virtuoznost uvodi razne muzičke inovacije i kruni svoju diskografiju iz same kolijevke bluesa – Chicaga i Memphisa…

Pokrovitelji programa su Općina Sveti Filip i Jakov, Turistička zajednica općine Sveti Filip i Jakov, udruga Napredak i Zadarska županija.



Skoči do alatne trake