Subota, 20 srpnja, 2024

[PRIJAM KOD GRADONAČELNIKA] Mažoretkinje Leticija Živić, Julia Šarić i Iva Erlić donijele Biogradu dva odličja i nastup na europskom prvenstvu

U povodu uspjeha ostvarenog na državnom prvenstvu u mažoret plesu održanog sredinom svibnja u Klinča Selima, biogradski gradonačelnik Ivan Knez primio je u gradskoj vijećnici biogradske mažoretkinje osvajačice srebrne i brončane medalje, Leticiju Živić, Juliju Šarić i Ivu Erlić.

Ivan Knez

Biogradske mažoretkinjena 25. Državnom prvenstvu mažoretkinja predstavile su se u kadetskoj i seniorskoj formaciji, a seniorke Leticija Živić i Julia Šarić srebrnu medalju osvojile su u formaciji duo dok je senoirka Iva Erlić treće mjesto osvojila u formaciji solo. Seniorska formacija još je, k tome, izborila nastup na Europskom prvenstvu u mažoret plesu koje će se od 1. do 3. rujna ove godine održati u Zadru.
Gradonačelnik Ivan Knez čestitao je ponosnim osvajačicama odličja na velikom uspjehu kazavši kako Grad Biograd na Moru uvijek daje potporu kada je u pitanju mažoret ples.

Uspjeh je veći, istakla je Nives Jeličić, predsjednica KUD-a Kralj Tomislav u čijem sastavu djeluju Biogradske mažoretkinje, budući da je pandemija ostavila traga i na rad Biogradskih mažoretkinja.
– Seniorsku formaciju je jako teško dobiti jer su to cure od 15 do 16 godine koje pohađaju srednju školu, pripremaju se za fakultet. Naše seniorke nastupile su nakon trogodišnje pauze. Mjesec i po dana prije prvenstva „posložile su se“ i na kraju osvojile srebro i broncu. Vježbale su na igralištu od devet do deset, jedanaest sati navečer i evo, medalje su oko vrata! Kadetkinje su bile malo lošije ali nema veze, bit će dogodine bolje, one su prošle godine bile odlične. Poklopila nam se prva pričest tako da je bilo više neka nastupe. – rekla je Jeličić.

Nives Jeličić

Mažoretkinja Iva Erlić ujedno je i trenerica dok je druga trenerica nekadašnja aktivna mažoretkinja Iva Čotrić.
Na prvenstvu su u Klinča Selima nastupile su mažoretkinje iz osamnaest gradova: Biograda na Moru, Zadra, Pakoštana, Zagreba, Klinča Sela, Sesveta, Virovitice, Karlovca, Pisarovine, Gline, Varaždina, Bjelovara, Stupnika, Grubišnog Polja, Jastrebarskog, Našica, Kotoribe i Đakova.
Hrvatski mažoret savez dodijelio je Biogradskim mažoretkinjama Nagradu hrvatskih mažoretkinja „Stanko Mazor“ za najveći timski doprinos razvoju mažoret plesa u 2022. godini.

Skoči do alatne trake