Petak, 29 ožujka, 2024

[DAN ŠKOLE I OTVORENIH VRATA] Dodijeljene nagrade najuspješnijim učenicima i mentorima, predstavljeni obrazovni smjerovi učenicima osmih razreda

Srednja škola Biograd na Moru obilježila je Dan škole i Dan otvorenih vrata prigodnim programom svečane dodjele priznanja i nagrada najuspješnijim učenicima koji su postigli izvrsne rezultate na županijskom i državnom natjecanju iz znanja i sporta tijekom ove školske godine. Od ukupno 275 učenika, njih 69-ero je sudjelovalo na natjecanjima, od kojih dvadeset i sedmero učenika na županijskom, a osam na državnom natjecanju.

Kao gosti, a zasigurno dio njih budući polaznici biogradske srednje škole, učenici osmog razreda iz Biograda na Moru, Sv. Filip i Jakova i Polače „iz prve ruke“ su se upoznali s kvalitetnim obrazovnim smjerovima koje ova školska ustanova nudi: kao četverogodišnji program – opća gimnazija i ekonomska te kao trogodišnji  – brodograditelj, brodomehaničar, brodograditelj nemetalnog broda, prodavač, kuhar i konobar.
Ponovno izabrani ravnatelj škole Ivica Kero istaknuo je otežanost provođenja nastave u protekle dvije godine.

Ivica Kero

– Ne moram posebno naglašavati koliko je u ove protekle dvije godine svima nama zajedno bilo čudno, neobično i teško provesti školsku godinu u posebnoj atmosferi u kojoj se praktički nismo smjeli družiti te smo živjeli u nekom čudnom svijetu. Bogu hvala, to je iza nas i evo nas zajedno u dvorani, vratili smo se nastavi i, polako ali sigurno, vraćamo se u vrijeme prije pandemije kada smo bili skoncentrirani na ono što nam je zajednički zadatak, a to je nastavnicima poučavanje, a učenicima učenje. – istaknuo je Kero.

Dan škole i Dan otvorenih vrata predstavljaju prigodu za isticanjem uspjeha kojeg su biogradski srednjoškolci postigli na natjecanjima znanja usprkos tome što se radi, rekao je ravnatelj Kero, o relativno maloj školi, ne toliko razvikanoj i koja se ne nalazi u centru velikog grada.
– Unatoč tome, ovo je škola koja može biti učenicima zanimljiva, biti ugodno okružje za život, može iznjedriti puno toga dobroga i upravo je ovo što ćemo danas pročitati vezano za natjecanja, nešto što to potvrđuje. – dodao je Kero zahvalivši se svima koji su sudjelovali u uspješnom privođenju kraju ove školske godine.

Gotovo svaki treći učenik bio je pozvan na županijsko natjecanje, a od toga broja, svaki treći na državno natjecanje. Tako Srednja školi Biograd ima državne prvake iz Statistike, to su učenici Mateo Mitrović, Sara Brković i Karlo Fuzul te prvo mjesto na županijskom natjecanju iz Njemačkog jezika – Đina Čoko i iz Kemije – Marie Belamarić.

Uspjeh učenika Srednje škole Biograd na Moru na natjecanjima 2021./2022.

Ime i prezime učenikaUspjeh  Mentor
Marie Belamarić, 4.A1. mjesto na županijskom natjecanju iz kemije
3. mjesto na županijskom natjecanju iz biologije
Neda Erlić Antonija Huljev Goleš
Leticija Živić, 3.A2. mjesto na županijskom natjecanju iz njemačkog jezikaSuzana Bobanović
Đina Čoko, 3.A1. mjesto na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika  
5. mjesto na državnom natjecanju iz njemačkog jezika
Suzana Bobanović
Mateo Mitrović, 3.A3. mjesto na državnom natjecanju iz matematike
1. mjesto na državnom statističkom natjecanju
Ivana Jelenčić Davorka Demo
Sara Brković, 3.B1. mjesto na državnom statističkom natjecanjuDavorka Demo
Karlo Fuzul, 4.B5. mjesto na državnom natjecanju – 43. dani tipkovnice  
5. mjesto na državnom natjecanju iz računovodstva
1. mjesto na državnom statističkom natjecanju
Davorka Demo    
Kornelija Peraić Davorka Demo
Zoi Lukić, 3.A2. mjesto na županijskom natjecanju Art dizajnIvana Burica
Lora Lucia Čirjak, 3.BIzvanredan uspjeh na županijskom natjecanju iz Lidrana Plasman na državno natjecanje iz LidranaMarina Šarić
Marta Vučkov, 4B
Petra Bakija, 3A
Simona Čirjak, 3A
Marta Vulin, 3A
Bruna Jeličić, 3D
Katarina Panđa, 3D Luca Kulaš, 4A
Karla Gulan, 1A
Emmy Birkić, 1A
Lucija Orešković, 1A
Tea Orešković, 1A
Katarina Čirjak, 3A
2. mjesto na županijskom natjecanju iz rukometaNedjeljka Bobanović

FOTOGALERIJA (33)


Skoči do alatne trake