Četvrtak, 25 travnja, 2024

[VJEŽBA „POŽAR U ŠKOLI TURANJ 2022.“] Simulacijom požara u kabinetu, uspješno izvedena vježba spašavanja učenika i djelatnika

U Turnju, u područnoj školi Turanj Osnovne škole Sv. Filip i Jakov, održana je vježba Sustava civilne zaštite Općine Sv. Filip i Jakov pod nazivom „Požar u školi Turanj 2022.“ Pod nadzorom načelnice Stožera civilne zaštite Općine Sv. Filip i Jakov Renate Batur i Službe civilne zaštite Zadar Miroslava Andrića, zapovjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stjepana-Marka Batura, vježba je uspješno izvedena simulacijom nastalog požara u učiteljskom kabinetu i evakuacijom tri razredna odjeljenja. Pritom su na učenicima Marinu Škari i Josipu Žuniću, koji su simulirali lakše i teže ozljede, članovi Hrvatskog Crvenog križa – Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru izveli vježbu pružanja hitne medicinske i psihološke pomoći. u učiteljskom kabinet.

Isto tako, profesionalni vatrogasci Ante Škara i Damir Majica demonstrirali su žurno odijevanje zaštitne odjeće te opremanje izolacijskim protupožarnim aparatima kao i drugom opremom – ručnom svjetiljkom i uređajem za radio-vezu.

Na kraju vježbe, članovi DVD-a Sv. Filip i Jakov demonstrirali su vještine i vatrogasnu opremu – od rada s mlaznicom, s pjenom kao i s topom s vatrogasnog vozila.
U vježbi su sudjelovali Stožer civilne zaštite Općine Sv. Filip i Jakov, Općina Sv. Filip i Jakov, Dobrovoljno vatrogasno društvo Sv. Filip i Jakov, Služba civilne zaštite Zadar, Osnovna škola Sv. Filip i Jakov – Područna škola Turanj te HCK – Gradsko društvo Crvenog križa Sv. Filip i Jakov.

Ciljevi vježbe je provjera sposobnosti i uvježbavanje suradnje između svih operativnih snaga kao i podizanje razine informiranosti učenika i djelatnika škole o aktivnostima i postupcima potrebnih u slučaju nesreće.


FOTOGALERIJA (39)


Skoči do alatne trake