Srijeda, 24 travnja, 2024

[SV. FILIP I JAKOV] Projektira se višenamjensko sportsko igralište za potrebe osnovne škole, glavni projekt uskoro gotov

Osnovna škola Sv. Filip i Jakov naručila je izradu idejnog i glavnog projekta izgradnje školskog sportskog igrališta, a trošak izrade projektne dokumentacije u iznosu 114 tisuća i 700 kuna snosit će Općina Sveti Filip i Jakov.
Višenamjensko sportsko igralište prostirat će se na pet tisuća i sto četvornih metara školskog zemljišta sjeverno u odnosu na školsku zgradu.

Riječ je o polivalentnom igralištu koje će sadržavati malonogometno, košarkaško, rukometno i odbojkaško igralište,  zatim, stazu za trčanje, zaletište za skok u dalj s jamom te vježbalište sa spravama.
Idejnim i glavnim arhitektonskim projektom se predviđa izgradnja igrališta sa sjeverne strane postojeće škole, na lokaciji karakteriziranoj visinskom razlikom od pet metara u smjeru sjeveroistok-jugozapad. Zbog karakteristika terena, predlaže se funkcionalna podjela na tri platoa na različitim visinama koji postepeno savladavaju postojeću visinsku razliku terena.

Kako bi se smanjio vizualni udar potpornih zidova, formirat će se tribine koje omogućavaju korištenje visinskih razlika te svojim dizajnom uvode i element zelenila na novo igralište.
Kako nam je kazao arhitekt Nenad Marić iz Studija MAU, tvrtke izrađivača projekta, idejni projekt je gotov, a u tijeku je izrada glavnog projekta koji bi uskoro trebao biti gotov.


Skoči do alatne trake