Četvrtak, 28 ožujka, 2024

[AKTIVNI ODMOR I KONCERTI] “Slovenski vikend” u Biogradu na Moru od 28. travnja do 1. svibnja 2022. – nadoknadimo izgubljeno!

Sve je spremno za najbolji produženi vikend u povodu prvosvibanjskih blagdana u Biogradu na Moru. Nakon popuštanja epidemioloških mjera i ukidanja ograničenja na sportskim natjecanjima i koncertima, vrijeme je da nadoknadimo izgubljeno i ponovno se družimo, veselimo i povežemo s obitelji i prijateljima.
Program počinje u četvrtak 28. travnja 2022. i to koncertom velike slovenske zvijezde Tanje Žagar u 20.30 sati na rivi, u Ribarskoj luci. Sutradan, u petak, na rivi ćete moći degustirati vina na sajmu vinara iz Kutjeva koji će s nama biti sve do nedjelje.

U 15.00 sati organizirana je akcija čišćenja podmorja na rivi, u starom „portu“ s ciljem podizanja svijesti javnosti o problemu otpada na morskom dnu. Utrka Biograd RUN počinje istoga dana u 18.00 sati, a trči se 1 kilometar, 5 i 10 kilometara. Start i cilj utrke je na rivi u centru grada Biograda. Ljepota ove utrke je u samoj ruti koja je specifična, a obuhvaća obalu Biograda: od rive, preko plaža i park šume Soline.

Petak navečer rezerviran je za koncert legendarnog Željka Bebeka. Posebnost ovog koncerta je u tome što ćemo vratiti sat unazad, slaviti doček 2021. godine koji zbog pandemije koronavirusa nismo mogli proslaviti i tako nadoknaditi izgubljeno! Cijela riva u Biogradu zasvijetlit će u božićnom izdanju, tisuće lampica, lokacije za slikanje, veliki vatromet, a doček slavimo u kratkim rukavima!

U subotu će biogradsku rivu okupirati legendarni Citroenovi Spačeki koji će biti izloženi u centru grada od 17.00 sati. Za zabavni program u večernjim satima zaduženi su Zlatko Pejaković i Davor Borno.
U subotu i nedjelju Jedriličarski klub Biograd organizira 35. Biograd Cup regatu sa startom na rivi.

Nedjelja 1. svibnja 2022. rezervirana je za rekreativnu obiteljsku vožnju biciklom i rekreativnu šetnju Biograd WALK koja svake godine plijeni pažnju i okuplja veliki broj sudionika. Nakon registracije sudionika u centralnom parku kod kolodvora i doručka koji priprema turistička tvrtka Ilirija d.d. od 500 jaja, a koje će donirati Vrana d.o.o. iz Biograda na Moru, u 11:00 sati kreće se u rekreativnu šetnju biogradskom obalom i plažama do Fun parka Biograd. Po završetku slobodnog vremena u zabavnom parku, iz Crvene luke brodom „Nada“ sudionici šetnje vraćaju se na rivu gdje ih čeka domjenak i nastup klape Bunari.

Premda imena Slovenski vikend, manifestacija je ovo namijenjena svima, onima željnima različitih događanja u okviru aktivnog odmora i zabavnog programa. Slovenski vikend zamišljen je kao spoj odmora ispunjenog dnevnim aktivnostima i dobrom zabavom gdje se naglasak stavlja na uključenost cijele obitelji.

Nadoknadimo izgubljeno, vidimo se u Biogradu na Moru!


Skoči do alatne trake