Petak, 19 travnja, 2024

[NOGOMET] Rekordan broj ekipa na Memorijalnom nogometnom turniru „Josip Vukoja“ u Pakoštanama, „Arbanasi“ najbolji

U Pakoštanama, na igralištu Krč, u organizaciji Nogometnog kluba Pakoštane, održan je četrnaesti po redu Memorijalni nogometni turnir Josip Vukoja.
U konkurenciji od dvadeset klubova i njihovih ekipa uzrasta 2011. godište, nakon dva dana i više od četrdeset i pet odigranih utakmica, u polufinalu su se sastale ekipe „Arbanasi“ i „Škole nogometa Joso Bego“ dok je drugi polufinalni par bio derbi između „Zadra“ i „Šibenika“. Nakon teške i iscrpljujuće borbe, plasman u finale izborili su „Arbanasi“ potvrdivši dominaciju tijekom cijelog turnira. U drugom polufinalnom ogledu, nakon vodstva „Šibenika“, „Zadar“ je preokrenuo rezultat, odmakao na dva gola prednosti i zasluženo se plasirao u finale.

U „šibenskoj“ borbi za treće mjesto između „Škole nogometa Joso Bego“ i „Šibenika“, bolja je bila, tek nakon izvođenja deveteraca, ekipa „Škole nogometa Joso Bego“.
U finalnoj dvoboju „Zadar“ je ušao s više htijenja i želje te do kraja poluvremena stekao prednost. Međutim, odmor je dobro došao ekipi „Arbanasa“ koja s dva prekrasna zgoditka preokreću rezultat u svoju korist zasluženo osvojivši pobjednički pehar.

– Izrazito smo ponosni što smo nakon tri godine stanke organizirali jedan ovakav spektakl na našem Krču. Ove godine imali smo rekordan broj ekipa – čak dvadeset. Nadamo se da su svi uživali jednako kao i mi i ovim putem želim zahvaliti svim onima koji su pomogli u organizaciji ovog turnira, od gospođe Ljubice pa sve do onoga maloga skupljača lopti jer organizirati jedan ovakav spektakl možemo samo kad smo zajedno i kad svatko da ono najbolje od sebe. Još bi na kraju čestitao i NK Arbanasima i njihovom treneru Danilu Paunoviću na zasluženom prvom mjestu. – rekao je Tino Juričin, voditelj škole nogometa NK Pakoštane.

Na festivalu dječjeg nogometa, sportskog duha i fair-play natjecanja u Pakoštanama, najveća potvrda domaćinima i organizatorima o uspješnosti turnira je – dječji osmijeh.
Dašak poljudske atmosfere bakljadom pridonijeli su i članovi pakoštanske Torcide.
– Najveća satisfakcija ali i velika obaveza nam je što je svaki trener koji je sa svojom ekipom napuštao naš stadion, zastao, stisnuo ruku i rekao: “Nadamo se da se vidimo i dogodine!”. – kratko je rekao Kristian Šarić, trener omladinskog pogona NK Pakoštana i jedan od volontera turnira.
Organizatori Memorijalnog nogometnog turnira Josip Vukoja zdušno su potrudili da na dodjeli nagrada za najbolje pojedince i ekipe okupe zvučna imena. Tako je nagradu za najboljeg strijelca Luki Glaviću iz „Zadra“ uručio Martin Bačkov, najbolji strijelac u povijesti Nogometnog kluba Pakoštane, popularni „sin vjetra“.

Nagradu za najboljeg golmana turnira Roku Palameti iz „Arbanasa“ uručio je legendarni Zoran Slavica, prvoligaški golman koji je uz „Šibenik“ i splitski „Hajduk“ branio i boje hrvatske reprezentacije.
Nagradu za najboljeg igrača turnira Dinu Karamoviću iz „Arbanasa“ uručio je dugogodišnji kapetan i jedan od najboljih nogometaša „Pakoštana“ Frane Bačkov.
Nagradu za fair-play ekipu turnira ekipi Belišće“uručio je jedan od najpoštovanijih igrača NK Pakoštana Luka Vukoja.

Nagradu za četvrto mjesto, ekipi „Šibenika“ uručio je dopredsjednik kluba NK Pakoštana Ivica Kukin.
Nagradu za treće mjesto koje je pripalo „Školi nogometa Joso Bego“ uručio je dopredsjednik NK Pakoštana ujedno i voditelj škole nogometa u Pakoštanima Tino Juričin.
Drugo mjesto osvojila je ekipa „Zadra“, a nagradu je uručio počasni predsjednik NK Pakoštana Martin Čudina.
Prvo mjesto je pripalo ekipi „Arbanasa“, a nagradu je uručila majka tragično preminulog Josipa Vukoje gospođa Ljubica Vukoja.


FOTOGALERIJA (75)


Foto: NK Pakoštane


Skoči do alatne trake