OGLAS

Članovi Skupštine Malonogometnog kluba „Pakoštane“, na svojoj redovnoj sjednici, jednoglasno su ponovno izabrali dosadašnje vodstvo koje će voditi ovaj uspješni malonogometni klub iz Pakoštana u predstojećem četverogodišnjem razdoblju.

Tako će vodstvo ove sportske udruge, kao i protekle četiri godine, činiti predsjednik Luka Šarin, dopredsjednik Frane Bačkov, tajnik Martin Bačkov te likvidator, a ujedno i trener, Ante Lacman.
MNK „Pakoštane“ postigao je velik uspjeh plasiravši se u kvalifikacije za 2. Hrvatsku malonogometnu ligu. Kvalifikacije započinju prvog vikenda u svibnju ove godine, a prvi ogled na rasporedu je protiv MNK „Strožanac“, a zatim protiv MNK „Porto Tolero“ iz Ploča.

Turnir

Osvrnuvši se na rad kluba u prošle četiri godine, istaknuto je sljedeće: malonogometni turnir „Pakoštane kup“ jedan je od jačih i većih turnira u Zadarskoj županiji ali i šire. Turnir se održava početkom lipnja i traje tri tjedna, sudjeluje, računajući i veterane, pedeset klubova što predstavlja izazov u organizacijskom i logističkom smislu.
Da bi turnir „Pakoštane kup“ ove godine dostigao razinu više, organizator MNK „Pakoštane“ donio je odluku o igranju u sustavu „4+1“ po pravilima futsala za razliku od dosadašnjeg „5+1“ sustava.
Ovaj futsal sustav podiže užitak igranja malog nogometa jer će publika, a i malonogometaši, zasigurno moći više uživati u majstorijama profesionalaca koji igraju u prvim ligama te nastupaju za reprezentaciju, čulo se na sjednici Skupštine kluba.

Novost je da će nakon finala turnira zabavni program ostati na igralištu, dakle ne u središtu mjesta Pakoštane kao prošlih godina, što predstavlja prigodu za druženje sudionika i gledatelja te prati prijateljski koncept ovog sportskog događaja.

Juniori

Kada je riječ o budućnosti, važnu ulogu imaju juniori koji su s treninzima započeli u studenom prošle godine. Prvu službenu utakmicu odigrali su u prosincu prošle godine i to u prvoj Hrvatskoj malonogometnoj ligi – Jug.

Juniori su se natjecali jedanaest klubova od kojih je devet iz prve lige s puno većim proračunom od MNK „Pakoštane“. Postigli su zapažen rezultat osvojivši četvrto mjesto i plasiravši se u play-off što ih u ukupnom poretku svrstava na sedmo mjesto od ukupno dvadeset i pet klubova.
Dakako, natjecanje su pratili problemi, a to je prostor za održavanje treninga i službenih utakmica. Dvorana u Pakoštanama koja zadovoljava uvjete prijeko je potrebna da bi se zadovoljila cijela lista uvjeta i klub bio u mogućnosti igrati ligu u sklopu Hrvatskog nogometnog saveza.

Stoga, MNK „Pakoštane“ koristi školsku sportsku dvoranu u Sv. Filip i Jakovu za treninge, a za održavanje službenih utakmica školsku sportsku dvoranu u Biogradu na Moru.
MNK „Pakoštane“ naglasili su ambiciju i želju za kvalitetnim radom, posebno s juniorima, a jedna od važnih činjenica koja će pridonijeti tome je trener s UEFA futsal B licencom Slađan Matulina, rečeno je na sjednici. Juniorska ekipa broji petnaest igrača, ostaju u Prvoj HMNL – Jug te su dobili poziv na internacionalni futsal turnir u Zagreb.

Seniori

Seniori MNK „Pakoštane“ igrali su od 2017. do 2020. godine u Benkovačkoj malonogometnoj ligi s prekidima zbog COVID-19 pandemije. Sezone 2020./2021. sudjelovali su u Murterskoj malonogometnoj ligi koju je, nažalost, nakon nekoliko kola prekinula korona.

MNK „Pakoštane“ prijavili su se na natjecanje pod kapom HNS-a – Šibensko-kninska županijska liga.
– Zahvalili bismo se predsjedniku Nogometnog saveza Zadarske županije Darku Baniću koji nam je pomogao na putu ulaska u Šibensko-kninsku županijsku ligu koja pruža mogućnost kvalifikacija u Hrvatsku malonogometnu ligu. Prva sezona je završila uspješno. Većinu natjecanja smo bili prvi, na kraju drugi. Zbog termina, korone i sličnih stvari, sastav nikad nije zaigrao u najjačem sastavu, a u nekim trenucima smo koristili i juniore, koji su se i tu pokazali izvrsni, da bismo mogli igrati utakmice. Enormno velik uspjeh za nas i vas koji ste nam bitna podrška. – rekao je predsjednik kluba Luka Šarin.
Najbolji strijelac bio je s 18 golova Mate Šarin, prvi zgoditak postigao je kapetan Riko Maksan, a stoti po redu vratar Jure Šarin.


OGLAS