Četvrtak, 18 srpnja, 2024

[GASTRONOMIJA U BIOGRADU] Održana trodnevna Gastro-PRO radionica, uskoro gastroseminari sa chefovima Tomislavom Špičekom, Ivanom Pažaninom i drugima

Posluživanjem i kušanjem mnogobrojnih jela temeljenih na mesu turopoljske svinje, završena je trodnevna Gastro-PRO radionica koja se održala u novom Kulturnom centru Biograd na Moru, u gastrolaboratoriju Dislociranog studija u Biogradu na Moru Veleučilišta Baltazar.
Radionicu su posebno za Turističku zajednicu Zagrebačke županije i kuhare poznatih restorana s područja Zagrebačke županije, kreirali i oblikovali renomirani chefovi Tomislav Špiček i Raul Lajtman.

Tomislav Špiček
Raul Lajtman

Ovo je prva u nizu gastro radionica koje će se održati u Biogradu na Moru, u prostoru Dislociranog studija u Biogradu na Moru Veleučilišta Baltazar. Veleučilište Baltazar Zaprešić u očekivanju je izdavanja akreditacije od strane Agencije za znanost i visoko obrazovanje za početak rada Visoke škole za gastronomiju i turizam u Biogradu na Moru.

Gastro seminare, Gastro-PRO i Gastro-FUN, vodit će profesionalni kuhari i u Hrvatskoj ugledni chefovi: Tomislav Špiček, Ivan Pažanin, Petra Jelinić, Raul Lajtman i drugi.

Gastro-PRO seminar

Gastro-PRO je intenzivni seminar napredne gastronomije koji će polaznicima tijekom učenja od vrhunskih stručnjaka osigurati nova znanja i omogućiti im daljnje stručno usavršavanje. Stečena praktična znanja polaznicima će omogućiti prilagodbu autohtone gastronomske ponude zahtjevima turističke potražnje. Polaznici Gastro-PRO seminara steći će praktična znanja o načinima prilagodbe gastronomske ponude novim zahtjevima suvremene potražnje tako što će, koristeći autohtone i ekološke namirnice, pripremati obroke hrane, servirati ih po sljedovima te birati pripadajuća pića.
Takvim unaprjeđivanjem svoje gastronomske ponude poslovni subjekti u hotelijerstvu, ugostiteljstvu i turizmu mogu značajno unaprjeđivati svoje poslovanje i time poboljšavati svoju konkurentnu prednost.
Nakon završenog Gastro-PRO seminara polaznici će moći:
– kategorizirati namirnice prema tematskim jedinicama
– upravljati namirnicama na racionalan i optimalan način
– primijeniti tehnike čuvanja i obrade izabranih namirnica
– povezati i prezentirati odgovarajuća jela i pića prema zahtjevima jelovnika
– i kreirati sljedove jela u skladu s menijem.
Nastavne teme Gastro-PRO seminara odabiru se prema potrebama i zahtjevima nastavne grupe, na primjer: tjedan šparoga, školjke i drugi plodovi mora, slavonska crna svinja, svijet tartufa, delicije od divljači i ostala egzotična jela.
Gastro-PRO seminar namijenjen je šefovima kuhinja, kuharima pojedinih kuhinjskih linija, kuharima, pomoćnim kuharima, vlasnicima i rukovodiocima hotela, voditeljima restorana i drugih ugostiteljskih objekata koji pripremaju i poslužuju hranu te svima onima koji žele više naučiti o vrhunskom kulinarstvu.

Gastro-FUN seminar

Gastro-FUN seminar svojim će polaznicima omogućiti stjecanje kulinarskih vještina i ovladavanje tehnikama kuhanja kojima će svako jelo postati jedinstveno i klasične okuse oplemeniti dozom otmjenosti.
Završetkom ovoga seminara polaznici će svoje hobije i kulinarska umijeća razviti do zavidne razine kojima će zadiviti i najzahtjevnije gurmane.
Polaznici će imati priliku kuhati s renomiranim stručnjacima koji će na zabavan i kreativan način prenositi svoja znanja i vještine zaljubljenicima u gastronomiju.
Polaznici Gastro-FUN seminara stjecat će praktična znanja o tehnikama kuhanja i upotrebi namirnica tako što će, koristeći autohtone i ekološke namirnice, pripremati obroke hrane, servirati ih po sljedovima te birati pripadajuća pića.
Nakon završenog Gastro-FUN seminara polaznici će moći:
– odabrati namirnice prema vrsti jela, odnosno obrok
– primjenjivati odgovarajuće tehnike pripreme namirnica
– servirati i posluživati objede prilagođene različitim prigodama
– skladištiti preostale namirnice i pripremati ih za ponovnu uporabu.
Nastavne teme Gastro-FUN seminara odabiru se prema potrebama i zahtjevima nastavne grupe, na primjeri: azijska kuhinja, čokoladne fantazije, francuske delicije, slatki užici, svijet sireva, dalmatinske čarolije, talijansko kulinarstvo, začinske trave i drugi dodaci itd.
Namijenjen je svima onima koji žele unaprijediti svoja kulinarska umijeća te onima koji žele više učiti i naučiti o vrhunskoj gastronomiji.


FOTOGALERIJA (58)

Fotografije: Veleučilište Baltazar Zaprešić


Skoči do alatne trake