Srijeda, 24 travnja, 2024

[BRDSKI BICIKLIZAM] U Pakoštanima održana utrka „Kad fazani lete – Ivin đir“, nastupilo gotovo dvjesto natjecatelja

U Pakoštanima održana je brdsko-biciklistička utrka XC zimske lige Dalmacije „Kad fazani lete – Ivin đir“ u organizaciji domaćeg Brdsko-biciklističkog kluba „Pakoštane“.
U desetoj utrci ove sezone sudjelovalo je 114 natjecatelja većinom iz Hrvatske, petero iz Slovenije, četvero iz Bosne i Hercegovine te po jedan natjecatelj iz Poljske i Belgije.

Najbrži u ukupnom poretku na stazi dugoj 29,2 kilometara bio je Milivoj Berač iz BK Top Sport iz Srime s vremenom 0h:55m:58s, pedeset sekundi sporiji bio je domaći natjecatelj Marko Tomić iz BBK Pakoštane dok je treće mjesto osvojio Krešimir Bilić iz BK Fortica iz Šibenika.
U dječjoj verziji utrke sudjelovalo je 78-ero djece. Najuspješniji na stazi od 800 metara bio je Lovre Juričević iz BK Posedarje, na stazi od 1700 metara Antonio Krstičević iz BK Metković, na 2500 metara Mate Krstičević iz BK Metković dok je na najdužoj stazi od 3300 metara najbrži bio Filip Banović iz BBK Orlov krug iz Vodica.

Domaći brdski biciklisti iz BBK Pakoštane nastupili su u obje utrke, ukupno šesnaestero. U glavnoj utrci to su bili Marko Tomić, Vjeko Juričin, Robert Rosan, Ivan Kurtov, Marin Zorica, Marin Fantina, Domagoj Vujasin, Yvonne Richner Škiljić, Igor Stojanov, Luka Jakovljević, Fabijan Pejić i Tomislav Zrilić.
U dječjoj konkurenciji od domaćih sudjelovali su: Lara Krpeta, Lena Krpeta, Maro Stojanov i Vice Vukoja.
Od ove godine utrka nosi naziv s dodatkom „Ivin đir“ u sjećanje na prerano preminulog člana BBK Pakoštane Ivicu Ivanovića.


REZULTATI

Rezultati XCO „Kada fazani lete -Ivin đir“: https://www.stoperica.live/races/219

Rezultati XCO „Kada fazani lete -Ivin đir“ – dječja utrka: https://www.stoperica.live/races/220



Fotografije: Turistička zajednica općine Pakoštane




Skoči do alatne trake