Petak, 29 ožujka, 2024

[EU PARTNERSTVO] Biograd na Moru uspostavio suradnju s poljskim gradom Debica

Predstavnici gradova Debica i Biograd na Moru potpisali su pismo namjere o međusobnoj suradnji. Lokalne samouprave žele surađivati ​​na gospodarskoj, kulturnoj, obrazovnoj, društvenoj i turističkoj razini.
Gradonačelnik Debice Mariusz Szewczyk računa na zajedničku razmjenu iskustava u različitim područjima.
– Želimo našim novim partnerima pokazati naš Dnevni boravak “Dom umirovljenika”. Gradonačelnika Kneza to zanima jer i on želi stvoriti nešto slično u okviru EU programa. Također, imat ćemo i razmjenu iskustava u području sporta. Imamo mnogo sportskih klubova iz različitih disciplina pa će nam ovakva razmjena svakako biti od koristi. Što se tiče kulture, udruga Iglopolanie će prije svega profitirati. Također mislim da će naša mladež sudjelovati na raznim susretima u Hrvatskoj i obrnutohrvatska će nam mladež dolaziti na razne kampove. – rekao je poljski gradonačelnik Mariusz Szewczyk.
Gradonačelnik Biograda na Moru Ivan Knez naglašava kako će međusobna suradnja donijeti mnogo koristi za oba grada.

Gradonačelnici Ivan Knez i Mariusz Szewczyk (Foto: Radio RDN)

– Već dugo planiramo partnerstvo s poljskim gradovima. Osim dobrih odnosa, riječ je i o korištenju svih mogućih europskih fondova. Mislim da je to u interesu svih stanovnika Debice kao i stanovnika Biograda na Moru.  – rekao je Knez.
Kako ističu predstavnici oba grada, međunarodno partnerstvo i suradnja pružit će izvrsne prilike za promociju i razmjenu dobrih praksi.

(Foto: Radio RDN)

Biograd na Moru je grad i općina u Hrvatskoj, u Zadarskoj županiji, smješten u sjevernoj Dalmaciji, između Zadra i Šibenika. Smješten je na Jadranskom moru nasuprot otoka Pašmana.


Izvor: https://www.rdn.pl/news/debica-nawiazala-wspolprace-z-chorwackim-biograd-na-moru


Skoči do alatne trake