Petak, 29 ožujka, 2024

[RAŠTANE GORNJE] Novi vrtić u završnoj fazi

U Raštanima Gornjim u tijeku su završni radovi na rekonstrukciji i opremanju novog dječjeg vrtića, malog objekta u blizini područne osnovne škole.

U novouređenom područnom objektu Cvitak matičnog Dječjeg vrtića Cvit Sv. Filip i Jakov, u kojem je nekada bila smještana ambulanta, stvorit će se uvjeti za kvalitetno izvođenje programa predškolskog odgoja i obrazovanja u ovom zaobalnom mjestu, odnosno, na cijelom području Općine Sv. Filip i Jakov.
Financiranje opremanja novog dječjeg vrtića provodi se kroz natječaj za mjeru 8. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili širenje lokalnih temeljnih usluga“ i potpora iznosi približno 247,5 tisuća kuna.

Prostor vrtića čini: prostorija za jednu odgojnu skupinu za djecu od 3 do 7 godina, sanitarni čvor za djecu, sanitarni čvor za osoblje, garderoba za osoblje, prostorija za odgojitelje, distribucijska kuhinja, spremište, hodnik i vjetrobran. U skladu s interesima roditelja, moguće će biti organizirati 4,5-satni ili 10-satni program kao i program predškole.




Skoči do alatne trake