Petak, 29 ožujka, 2024

[UPIS PRVAŠA] Provedba predupisa i upisa u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2022./2023.

          

Obavješćuju se roditelji/staratelji da će se prijava djece, obveznika, doraslih za upis u prvi razred osnovne škole za 2022./2023. školsku godinu provoditi sukladno Planu upisa u prvi razred osnovne škole za školsku 2022./2023. godinu za Zadarsku županiju u svim osnovnim školama u vremenu od 31. siječnja do 4. veljače 2022. godine.

Roditelji/skrbnici, obvezni su obaviti predupis svoje djece u prvi razred osnovne škole prema mjestu prebivališta, odnosno prijavljenom boravištu.

Sukladno trenutnim epidemiološkim mjerama, prijavu predupisa djeteta škole mogu organizirati i na način da roditelj/staratelj, uz uobičajeni osobni dolazak na prijavu u školu,  prijavu predupisa izvrši i putem elektroničke pošte.

Obveznici upisa u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2022./2023. na području Zadarske županije su:

  • djeca koja do 1. travnja 2022. godine imaju navršenih šest godina života, i
  • djeca kojima je za školsku 2021./2022. godinu rješenjem Upravnog odjela za povjerene poslove državne uprave u Zadarskoj županiji odgođen upis u osnovnu školu ili su privremeno oslobođena od školovanja.

Nadalje, za djecu koja će šest godina navršiti do kraja tekuće godine (od 1. travnja do 31. prosinca 2022. godine),a nisu školski obveznici roditelj/skrbnik može, najkasnije do 31. ožujka 2022. godine, podnijeti zahtjev Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije (Obrazac 6 – prijevremeni upis) za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika. Uz zahtjev roditelj/skrbnik  obavezno prilaže mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta i presliku osobne iskaznice ili potvrdu o prebivalištu roditelja/skrbnika.

Obrasci zahtjeva dostupni su na web stranicama Zadarske županije https://www.zadarska-zupanija.hr/obrasci-obrazovanje-kultura-sport/obrazovanje

Zahtjevi sa pripadajućom dokumentacijom mogu se dostaviti i skenirani ovom Upravnom odjelu na e-mail adresu [email protected], ili putem pošte na adresu: Zadarska županija, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport, 23000 Zadar, Božidara Petranovića 8.


Skoči do alatne trake