Nedjelja, 16 lipnja, 2024

[TRISTO TISUĆA KUNA] Općina Sv. Filip i Jakov osigurala stipendije za 45-ero studenata

Nakon provedenog natječaja za dodjelu stipendija redovnim studentima s prebivalištem na području Općine Sveti Filip i Jakov za akademsku godinu 2021/2022 , Općina Sv. Filip i Jakov dodijelit će ukupno 45 stipendija svojim studentima za što su osigurana financijska sredstva iz općinskog proračuna u iznosu od oko 300 tisuća kuna.
Na natječaj za dodjelu stipendija prijavilo se sveukupno pedeset redovnih studenata s područja Općine Sv. Filip i Jakov, glavne uvjete iz natječaja za dobivanje stipendije zadovoljilo je njih 49-ero, a četvero studenata je odustalo jer primaju državnu stipendiju. Također, Općina Sv. Filip i Jakov i dalje nastavlja s mogućnošću stipendiranja i onih studenata koji studiraju izvan Republike Hrvatske.

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić čestitao je svim stipendistima, uz želju da kroz svoje obrazovanje ostvaruju izvrsne rezultate koji će ih na taj način dovesti do razvoja profesionalnih vrlina s kojima će možda jednog dana unapređivati svoju zajednicu.

Zoran Pelicarić, općinski načelnik

– Glavni kriterij za dodjelu stipendija je prije svega volja i želja za obrazovanjem a naš je zadatak prije svega omogućiti takvim mladim ljudima nagradu za daljni razvitak obrazovnih ambicija, a koja može biti i odličan poticaj učenicima i studentima da je svojim trudom i zasluže. Kao i svake godine svim studentima želim puno uspjeha u nadolazećoj akademskoj godini i iskreno se nadam da će svatko od njih postati obrazovani nositelj daljnjeg razvoja i napredovanja pojedine struke te koji će svojim stečenim znanjem uvelike moći pridonijeti sredini ili mjestu iz kojeg potječu. – rekao je Zoran Pelicarić.


Popis studenata:Lucija Banić, Luka Baričić, Marijana Baričić, Goran Batur, Tea Batur, Jelena Baus, Barbara Brzić, Bartol Brzić, Roko Brzić, Laura Budanović, Tomislav Budanović, Manuel Colić, Tina Deković, Ivana Demo, Karlo Diklan, Petra Diklan, Ivana Dušković, Ozana Džunić, Ana Eškinja, Marko Eškinja, Mihaela Alojzija Eškinja, Paško Horvat, Karla Katuša, Domeniko Kvartuč, Gabrijel Majica, Antonela Mandić, Daniela Mandić, Leopold Mandić, Šime Mandić, Gabriel Mikek, Laura Mikulić, Danijela Pedisić, Ena Pedišić, Katarina Pedišić, Lara Pedišić, Cvita Pirović, Roko Pirović, Fedora Santini, Karmen Santini, Mate Santini, Mate Škara, Marija Vitali, Lucija Vuković, Ana Zrilić i Tin Županović.


Izvor: BnM portal

Skoči do alatne trake