Petak, 29 ožujka, 2024

[6,93 MILIJUNA KUNA] Ministrica Nataša Tramišak uručila ugovor o sufinanciranju projekta „Razvoj i uspostava poslovne infrastrukture Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru“

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova europske unije Nataša Tramišak uručila je ugovor o sufinanciranju provedbe EU projekata u iznosu od 6,93 milijuna kuna bespovratnih sredstava Gradu Biogradu na Moru.
Tijekom obilaska Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru, ministrica Tramišak izrazila je zadovoljstvo provedbom projekta i popunjenošću inkubatora. 

– Raduje me da poduzetnici u ovom poduzetničkom inkubatoru imaju priliku svoje ideje i proizvode finalizirati u gotov proizvod. Ovo je velika prilika njima i Gradu Biogradu na Moru da razvijaju poduzetnički duh i pokažu da Biograd brine za sve. Ovakav poduzetnički inkubator koji je financiran sredstvima Europske unije jedan je od kvalitetnih primjera na koji i kakav način treba koristiti sredstva Europske unije. – rekla je ministrica Tramišak. 
Gradonačelnik Biograda na Moru Ivan Knez izrazio je veliko zadovoljstvo uručenim ugovorima te je zahvalio MInistarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na otvorenosti i pomoći koju daje jedinicama lokalne i regionalne samouprave ovakvim pozivima i sredstvima koja su od velike važnosti za sve.

Ministrica Tramišak je dodala da kada govorimo o pozivima koji su bili namijenjeni poduzetnicima, njihovim projektima razvoja izgradnje, opremanju njihove infrastrukture, veliku potporu dao je i javni sektor, gradovi i županije, i svi koji su prepoznali priliku graditi poduzetničke centre, poduzetničke inkubatore, tehnološke inkubatore, akceleratore ali dakako i poduzetničke i poslovne zone.
Riječ je o sredstvima iz državnog proračuna, a sada dodjeljujemo ugovor za “Razvoj i uspostava poslovne infrastrukture Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru” u iznosu od 6.932.916,10 kuna.
Ukupna vrijednost projekta iznosila je 33.811.501,61 kuna, a bespovratnim sredstvima Europske unije sufinancirano je 19.945.669,41 kuna.


Skoči do alatne trake