Petak, 24 svibnja, 2024

[SUVREMENI NOVI PROSTOR] Svečano otvorena nova zgrada biogradske knjižnice

U nazočnosti gradonačelnika Ivana Kneza, župana Zadarske županije Božidara Longina, ravnateljice knjižnice Tihane Jurišić i drugih uzvanika, otvorena je nova zgrada Gradske knjižnice Biograd na Moru, projekta vrijednog 20 milijuna kuna, od čega je Grad Biograd uložio 15, a Ministarstvo kulture 5 milijuna kuna.

– Nakon dvanaest godina – uspjeli smo! Ispričavam se svima onima koji su mislili da je to moglo i prije, na žalost nije. I ovo smo doslovno „nategnuli“, stavili sve druge projekte sa strane da bismo mogli otvorili ovaj prostor te da djelatnici imaju uvjete za rad. – rekao je gradonačelnik Ivan Knez.
Tihana Jurišić, ravnateljica Gradske knjižnice Biograd na Moru, kazala je kako se otvorenje nove knjižnice predivno uklopilo u ovu godinu čitanja kojom je proglašena 2021. godina te kako je i Grad Biograd na Moru na ovaj način pridonio razvoju kulture čitanja i promicanju knjige.

– Ponosna sam i zahvalna što je naš gradonačelnik prepoznao važnost postojanja pouzdane ustanove koja će svim našim stanovnicima pružiti svoje usluge te sam uvjerena da će postati mjesto ugode, druženja, okupljanja, kulturnog uzdizanja,  učenja i boravka. – istaknula je ravnateljica Jurišić.
Župan Zadarske županije Božidar Longin izrazio je veselje i oduševljenje novoizgrađenim prostorom biogradske knjižnice istaknuvši kako se, nakon dužeg vremena izgradnje od dvanaest godina, „i imalo što dočekati“.

– Svi su se bojali da će knjiga nestati i da će je nove tehnologije staviti u drugi plan. Mislim da se to nikada neće dogoditi zahvaljujući ovakvom jednom mjestu koja će biti i mjesto okupljanja ljudi i kojim će zračiti cijeli Biograd. – dodao je župan Longin.
Novi knjižnicu u Biogradu na Moru blagoslovio je župnik župe sv. Stošije don Ivan Jordan.Skoči do alatne trake