Petak, 19 travnja, 2024

[NA OBLJETNICU TRAGIČNE POGIBIJE] Objekt Policijske postaje Biograd od danas nosi ime „Centar hrvatskih redarstvenika Ivana Ćurkovića, Marinka Adžić-Kapitanovića i Olivera Pešića“

U povodu obilježavanja 26. obljetnice tragične pogibelji trojice hrvatskih redarstvenika u Pakoštanima, objekt Policijske postaje Biograd od danas nosi ime „Centar hrvatskih redarstvenika Ivana Ćurkovića, Marinka Adžić-Kapitanovića i Olivera Pešića“.

Postavljeno spomen obilježje i ploča s imenima poginulih policajaca svjedočiti će sadašnjim i budućim naraštajima o njihovoj požrtvovanosti u obavljanju policijskog posla i čuvati od zaborava sjećanje na njihovu žrtvu.
U Policijskoj upravi zadarskoj ovih dana se s posebnim pijetetom prisjećamo tragično poginulih kolega, policijskih službenika Policijske postaje Biograd, ubijenih  prije 26 godina pri izvršavanju povjerenih službenih zadaća.
Marinko Adžić-Kapitanović (1969), Ivan Ćurković (1967) i Oliver Pešić (1974), sva trojica hrvatskih redarstvenika su tragično poginuli dana 16. svibnja 1995.godine  kada su mučki ubijeni  u mjestu Pakoštane dok su obavljali službeni zadatak. 

Pokojne kolege Marinko, Ivan i Oliver, kao pripadnici policije do svoje pogibije obavljali su različite policijske poslove i aktivno su sudjelovali u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske.
Na postavljeno spomen obilježje ispred objekta Policijske postaje Biograd u sjećanje na tragično poginule kolege danas je lovorov vijenac položio načelnik Anton Dražina.  

Također, u spomen na njihovu nesebičnu žrtvu zapaljene su svijeće i položeno cvijeće na spomenik poginulim policajcima. Cvijeće su u nazočnosti članova obitelji poginulih policajaca položili načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina, načelnik Policijske postaje Biograd Albert Šarin, izaslanstva Grada Biograda na Moru, Općine Pakoštane i Općine Sv. Filip i Jakov te udruga proizišlih iz Domovinskog rata.
Nastavak je ovo, imenovanja objekta i dvorana u sastavu Policijske uprave zadarske po poginulim hrvatskim redarstvenicima kao čin zahvale i zalog sjećanja na poginule kolege u Domovinskom ratu i kolege koji su izgubili život obavljajući povjerene zadaće u službi.


Skoči do alatne trake