Srijeda, 22 svibnja, 2024

[RADOVI PRI KRAJU] Biograd na Moru dobiva najsuvremenije ljetno kino u Dalmaciji

U tijeku su građevinski radovi na rekonstrukciji i dogradnji ljetnog kina u Biogradu na Moru, projekta Grada Biograda na Moru vrijednog približno 6,1 milijuna kuna.

Iako bi se na prvi pogled po nazivu projekta moglo zaključiti kako se radi o djelomičnoj obnovi, zapravo je riječ o „iz temelja“ izgradnji potpuno nove višenamjenske ljetne pozornice na otvorenom koja će uz glavnu djelatnost prikazivanja filmova, imati mogućnost i održavanja predstava od glazbenih koncerata s orkestralnom nastupom, kulturno-umjetničkih do školskih priredaba. Projekt je izradila nagrađivani arhitektonski studio Soda arhitekti d.o.o. iz Zagreba.

– Radovi su započeli u listopadu prošle godine, a bit će završeni tijekom svibnja ove godine. Biograd je, odmah nakon Opatije i Dubrovnika, dobio ljetno kino još 1970. godine, pa tako ima dugu tradiciju prikazivanja filmova na otvorenom. Ono će biti dodatni sadržaj grada, kako za naše goste, tako za građane. Ljetnim kinom upravljat će gradska tvrtka u osnivanju Gnalić, a koja će organizirati sva događanja u gradu. Za projektnu dokumentaciju izdvojeno je 350 tisuća kuna, pola Grad Biograd, pola Ministarstvo turizma. – rekao je gradonačelnik Biograda Ivan Knez.

Ivan Knez, gradonačelnik Grada Biograda na Moru

U tijeku je gradnja objekta režije, blagajne i ugostiteljskog objekta s terasom i čeličnom nadstrešnicom, gledališta, pozornice, ogradnih zidova, garderobe te sanitarnog čvora.
– Postojeće projekcijsko platno je ojačano, na njega je postavljena nova nadstrešnica i bit će u potpunosti sanirano. Kapacitet gledališta bit 587 mjesta sa samosklapajućim sjedalima plus četiri sjedala za osobe smanjene pokretljivosti. Pozornica je proširena i sada ima oko 250 četvornih metara površine te će se na njoj udobno moći smjestiti i orkestar. – rekao je Jakov Radovac, voditelj gradilišta iz tvrtke Eding d.o.o. iz Zagreba, izvođača radova.

Jakov Radovac, voditelj gradilišta

Podsjetimo, Ljetno kino Biograd od ranije je opremljeno najsuvremenijim digitalnim kino projektorom vrijednim 400 tisuća kuna kojeg mu je dodijelio, putem javnog poziva, Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).Skoči do alatne trake