Četvrtak, 23 svibnja, 2024

[ISHOĐENA UPORABNA DOZVOLA] Novi dječji vrtić u Turnju može početi s radom

Općina Sv. Filip i Jakov, kao investitor, ishodila je uporabnu dozvolu kao posljednji dokument potreban za početak rada novog dječjeg vrtića u Turnju.
Nakon obavljenog tehničkog pregleda, biogradska ispostava Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije izdala je uporabnu dozvolu za novu predškolsku ustanovu u središtu mjesta Turnja čija je izgradnja stajala 9,14 milijuna kuna od čega je Općina Sv. Filip i Jakov uložila 4,69 milijuna kuna, a Europska unija 4,45.

U novoizgrađenom dječjem vrtiću bit će omogućen boravak za ukupno pedeset i četvero djece za potrebe izvođenja programa odgoja i obrazovanja prema zahtjevima Državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i naobrazbe.
Kapacitet novog dječjeg vrtića tvorit će jedna odgojna jedinica s dvanaestero djece jasličke dobi – od 1 do 3 godine starosti, jedna jedinica za dvadeset i dvoje djece vrtićke dobi – od 4 do 7 godina te jedna odgojna jedinica za dvadesetero djece vrtićke dobi – od 3 do 7 godina.

Zoran Pelicarić, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov

Prijašnji prostor koje je koristio područni objekt Cvitić Turanj Dječjeg vrtića Cvit Sv. Filip i Jakov prenamijenit će se za potrebe jednosmjenske nastave područne osnovne škole u Turnju.
– Općina Sv. Filip i Jakov konstantno ulaže u razvoj djece pa je tako i ovaj upravo završeni projekt u Turnju dio naših nastojanja da omogućimo djeci od svoje najmlađe dobi nesmetan osobni razvoj i učenje. Drago nam je da smo uspjeli realizirati ovaj projekt čime su se stvorili infrastrukturni uvjeti za kvalitetno izvođenje programa predškolskog odgoja i obrazovanja na području Općine Sv. Filip i Jakov. – istaknuo je općinski načelnik Zoran Pelicarić.


Skoči do alatne trake