Četvrtak, 18 srpnja, 2024

[ZAHVALA SISKA] Vijećnici i službenici Općine Sv. Filip i Jakov odrekli se naknade u korist stradalih od potresa

Vijećnici Općine Sv. Filip i Jakov, na inicijativu predsjednika Općinskog vijeća Općine Sv. Filip i Jakov Igora Pedisića, odrekli su se vijećničkih naknada u korist stradalih od potresa na području Banovine.

Hvalevrijednoj gesti općinskih vijećnika pridružili su se i službenici Općine Sv. Filip i Jakov koji redovno sudjeluju u radu općinskog vijeća. Inicijativa je pokrenuta odmah nakon katastrofe u Petrinji, Sisku i Glini, a na Staru godinu, humanitarna pomoć organizirana od strane Stožera civilne zaštite Općine Sv. Filip i Jakov, poslana je posebnim konvojem u pogođeno područje.

Igor Pedisić

– Zahvaljujem se na ovom, prije svega ljudskom i solidarnom potezu, svim vijećnicima i službenicima. Prikupljen je iznos od 27 tisuća kuna bruto. U dostavi naše humanitarne pomoći puno nam je pomogla gospođa Ivana Ivša, djelatnica Centra za socijalnu skrb Sisak, koja nekada živjela na području naše općine. Ona nam se zahvalila posebno emotivnim pismom. – rekao je Zoran Pelicarić, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov.

Brzom reakcijom načelnice Stožera civilne zaštite Općine Sv. Filip i Jakov Renate Batur organizirana je dostava humanitarne pomoći za stanovnike sela Jazvenik, deset kilometara udaljenog od Siska. Među ostalim, pomoć je dostavljena i korisniku usluge smještaja Vladimiru Kutiji udomiteljske obitelji Danijele Kordić, žitelju Jazvenika podrijetlom iz Općine Sv. Filip i Jakov, odnosno Sikova.

Zoran Pelicarić

– Namjera je bila djelomično financijski pomoći u sanaciji štete nastale na objektima i nabaviti kućanske aparate i namještaj koji je stradao u potresu. Dogovoreno je da se za obitelji s područja Grada Siska donira iznos od 30 tisuća kuna za kupnju građevinskog materijala, sanitarne opreme i kućanskih aparata. – dodao je Pelicarić.
U pismu djelatnica Centra za socijalnu skrb Sisak, magistra socijalnog rada, Ivana Ivša navodi kako se kupljeni artikli darovani obitelji Ibrahima Krupića, Valentina Ščrbaka, Darka Boškića, Ilije Čičića, Željka Krčelića, Darija Erdemevića i Darije Rahtaček.

Ivana Ivša, djelatnica Centra za socijalnu skrb Sisak

U pismu Ivana Ivša ističe kako su sve obitelji upoznate da je darovana pomoć pristigla od Općine Sv. Filip i Jakov i vrlo su zahvalni na tome.
„Ne znam na koji način iskazati svoju emociju. Općina Sv. Filip i Jakov je općina u kojoj sam odrasla, mjesto Sv. Filip i Jakov mjesto je za koje me vežu uspomene i u koje se uvijek rado vraćam. Zaista ste nam pomogli u trenutku kada nam je bilo najpotrebnije. Hvala svima i veliki pozdrav iz Siska!“ – poručila je na kraju podužeg teksta zahvale Ivana Ivša.Skoči do alatne trake