Četvrtak, 23 svibnja, 2024

[BLAGDAN SVETE LUCIJE] Grad Biograd na Moru uručio darove djeci s posebnim potrebama

Kako bi djeci s posebnim potrebama učinili blagdanske dane, posebno u ovo nesretno doba koronavirusa, veselijima i toplijima, a u povodu blagdana svete Lucije, Grad Biograd na Moru i komunalna tvrtka Bošana darovali su svakome od njih paket slatkiša i osamsto kuna.
U ime gradske uprave to je učinio zamjenik gradonačelnika Marijan Stopfer uz pomoć pročelnice Drine Bešenić i predstavnice gradske tvrtke Bošana Josipe Birkić.

Voditeljica Udruge roditelja djece s posebnim potrebama Osmijeh iz Biograda Maja Pelicarić Mitrović zahvalila se na daru u ime dvadeset pet članova udruge. Prostor u kojem bi djeca s posebnim potrebama s područja grada Biograda provodila zajedno vrijeme, takozvani dnevni boravak, kaže Mitrović, još nemaju iako je udruga osnovana 2009. godine. Za nadati se kako će se i taj problem riješiti, a najavljen je kroz izgradnju mirovinskog doma u blizini biogradske bolnice.

Temeljni cilj udruge Osmijeh je brže i jednostavnije ostvarivanje prava djece s posebnim potrebama te poboljšanje njihove kvalitete života kao i članova obitelji.

Maja Pelicarić Mitrović, voditeljica udruge Osmijeh Biograd na Moru

Darovi u obliku novčane potpore i slatkiši djeci u pratnji roditelja, radi epidemiološke situacije, uručeni su na trgu ispred zgrade gradske uprave, a zajedničkom fotografijom zaželjeli su svim ljudima dobre volje da se ponovno okupe u boljim zdravstvenim uvjetima.Skoči do alatne trake