Četvrtak, 25 travnja, 2024

[„NE DVOJI, ZA DRUGOG IZDVOJI“] Učenici osnovnih škola u Sv. Filip i Jakovu i Pakoštanima prikupili gotovo 500 kilograma prehrambenih namirnica za najugroženije

– Trenutno nam najviše nedostaju sljedeće namirnice: juhe u vrećici, konzervirana hrana (paštete, mesni narezak, riblje konzerve), marmelada i riža ali svakako koji god artikl nam ostavite u košari biti će nam od koristi i razveseliti će naše korisnike. – dodala je Franka Troskot.


U sklopu humanitarne akcije „Solidarnost na djelu 2020.“, koja se ove godine na razni svih društava Hrvatskog Crvenog križa provodi pod geslom „Ne dvoji, za drugog izdvoji!“, učenici Osnovne škole Pakoštane, zajedno s pripadajućim područnim školama u Vrani i Vrgadi, prikupili su više od tristo kilograma hrane dok su njihovi vršnjaci iz Osnovne škole Sv. Filip i Jakov, zajedno s pripadajućim područnim školala u Turnju, Sv. Petru na Moru, Sikovu i Raštanama Donjim, pridodali gotovo sto osamdeset kilograma.

– Cilj ove akcije je razvoj solidarnosti i empatije među djecom i građanima. Ove smo godine izuzeli prikupljanje financijskih sredstava te smo željeli da zajedničkim prikupljanjem namirnica djeca vide završi rezultat odnosno cjelokupni složeni paket hrane te ostave svoju poruku podrške za korisnike kojima će paket stići pred Božić. – rekla je ravnateljica HCK – Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru Franka Troskot.

Franka Troskot

Namirnice su ravnomjerno raspoređene po paketima te će biti podijeljene korisnicima pred Božić. Ubrzo stižu i paketi naših školaraca s otoka Pašmana i Biograda te se broj paketa iz dana u dan povećava što biogradskom Crvenom križu daje nadu da će imati dostatan broj paketa za sve korisnike u vrijeme božićnih blagdana.

Ako želite i vi pomoći da se prikupi dovoljan broj paketa hrane namirnice, to možete učiniti tako da ostavite namirnicu u košari koja se nalazi u Bure centru pred ulazom u Konzum. U zadnjem pražnjenju košare prikupljeno je 35 kilograma hrane i higijene.
– Trenutno nam najviše nedostaju sljedeće namirnice: juhe u vrećici, konzervirana hrana (paštete, mesni narezak, riblje konzerve), marmelada i riža ali svakako koji god artikl nam ostavite u košari biti će nam od koristi i razveseliti će naše korisnike. – dodala je Troskot.


Skoči do alatne trake