Četvrtak, 18 srpnja, 2024

[IZ POLICIJE] Izazivanje požara, krađe parfema, televizora i izolacijskih panela

Krađa

U vremenu od 26. do 28. studenog u Sv. Filip i Jakovu nepoznati počinitelj je s parcele u vlasništvu 61-godišnjaka otuđio izolacijske panele. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

Izazivanje požara

Policijski službenici Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Naime, njega se sumnjiči da je 29. studenog  poslijepodne u Sv. Filip i Jakovu namjerno izazvao požar na katu svoje obiteljske kuće kao i u jednoj prostoriji u prizemlju kuće nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.
Požar su ugasili vatrogasci, a tom prilikom je nastala materijalna šteta koja će bitiutvrđena naknadno. Policijski službenici su nedugo nakon samoga događaja pronašli 61-godišnjaka te je doveden u službene prostorije kojom prilikom su kod njega pronađeni predmeti koji se dovode u svezu s kaznenim djelom. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 61-godišnjak se uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom privodi Pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.
[NOVIJE]: Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 30. studenog 2020. u službi dežurstva ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1959.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom opisano u čl. 215. st. 1. Kaznenog zakona. (1. 12. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 61-godišnjak 29. studenog 2020. u mjestu pokraj Zadra, u vrijeme dok je bio na prvom katu kuće; iako svjestan da u prizemlju živi njegova nećakinja sa suprugom i svjestan da može ugroziti osobe i imovinu; uzeo kantu sa zapaljivom tekućinom te ju prolio po svim prostorijama kuće i pomoću šibica zapalio krevet u spavaćoj sobi uslijed čega je nastao požar. Osnovano se sumnja da je nakon toga otišao u pomoćni objekt (konoba) i polio ogrjevno drvo zapaljivom tekućinom te pomoću šibica potpalio i zaključao vrata objekta. Došlo je do požara gornjeg kata kuće pri čemu su zahvaćene sve prostorije, a veća šteta i opasnost za život i tijelo osoba koje su bile u kući izbjegnuta je zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca.
Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. ZKP-a) što je istražni sudac prihvatio i odredio osumnjičeniku istražni zatvor. – priopćeno je iz Općinskog državnog odvjetništva u Zadru.

Teška krađa

S nedjelje na ponedjeljak, odnosno s 29. na 30. studenog, u Sv. Petru nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 76-godišnjakinje odakle je otuđio televizor. Materijalna iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

Krađa

Protekli tjedan, 28. studenog u Biogradu, nepoznati počinitelj je iz trgovine u vlasništvu trgovačkog društva otuđio razne parfeme. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.


Skoči do alatne trake