Petak, 3 svibnja, 2024

[PAKOŠTANE] Pod utjecajem alkohola ometao promet, razbio vjetrobran i napao policajca

Tijekom proteklih 48 sati na području Policijske uprave zadarske evidentirana je prisila prema službenoj osobi, prijetnja, nedozvoljena trgovina, oštećenje tuđe stvari, teška krađa, dvije krađe, narušavanje javnog reda i mira te 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Prisila prema službenoj osobi, prijetnja, oštećenje tuđe stvari

Policijski službenici Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za više kaznenih djela, i to: prisilu prema službenoj osobi, prijetnju te oštećenje tuđe stvari.

Naime, sumnjiči ga se da je  17. studenog oko 16,00 sati u Pakoštanima, pod utjecajem alkohola na ulici ometao nesmetano odvijanje prometa, nakon čega je prišao vozilu 54-godišnjaka te mu šakom razbio vjetrobransko staklo, a kada su na mjesto događaja stigli policijski službenici, pokušao je fizički napasti policijskog službenika, u čemu nije uspio.

Ubrzo je uz uporabu sredstava prisile savladan otpor te je priveden u službene prostorije policije, a prilikom privođenja isti je uputio ozbiljne prijetnje prema trojici policijskih službenika koji su tom prilikom postupali prema njemu.

Nakon kriminalističkog istraživanja, 48-godišnjak je jučer uz kaznenu prijavu zbog prisile prema službenoj osobi, prijetnje te oštećenja tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Nedozvoljena trgovina duhanom

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za nedozvoljenu trgovinu.

Naime, tijekom kriminalističkog istraživanja kod njega je pronađeno oko 10,2 kilograma sitno rezanog duhana, pakiranog u 199 pojedinačnih PVC vrećica, kao i dvije šteke cigareta bez nadzornih markica.

Duhan i cigarete su mu oduzete, a protiv 48-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog nedozvoljene trgovine, te slijedi obavijest Carinskoj upravi zbog carinskog prekršaja.

Teška krađa

S utorka na srijedu u ulici Denisa Špike u Zadru, nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu trgovačkog društva, odakle je otuđio razne cigarete.

Materijalna šteta će biti naknadno utvrđena, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teške krađe.

Krađa

S utorka na srijedu na ulici Franje Fanceva u Zadru, nepoznati počinitelj je s gradilišta građevinskog obrta otuđio gorivo iz radnih strojeva.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe. U vremenu od 08. do 18. studenog u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Zadru, nepoznati počinitelj je otuđio mramorni stol 46-godišnjeg vlasnika. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.


Skoči do alatne trake