Četvrtak, 23 svibnja, 2024

[IZ STOŽERA] Četrdeset i šest novooboljelih, u biogradskoj bolnici desetero pacijenata

Na području Zadarske županije 46 je novozaraženih osoba koronavirusom. 16 novooboljelih osoba je s područja Grada Zadra, 15 s područja Grada Benkovca, po dvije osobe su s područja Grada Biograda i Općine Pakoštane, po jedna sa područja Grada Nina i Paga te općina Bibinje, Novigrad, Poličnik, Posedarje, Starigrad, Sukošan, Škabrnja, Vir i Vrsi.
U Domu za starije i nemoćne osobe  „Ivan Pavao II“ u Biljanima Donjim još je 10 štićenika i 6 djelatnika pozitivno na koronavirus, jedna štićenica ima blage simptome i ona je upućena u bolnicu dok su svi ostali asimptomatski. Tijekom jučerašnjeg dana testirani su svi djelatnici i štićenici, i još se čeka nalaz za nekoliko osoba. Oboljeli asimptomatski štićenici smješteni su u izolaciju u zasebne sobe, a ukoliko im se razviju simptomi bit će hospitalizirani.
U protekla 24 sata testirano je ukupno 294 uzoraka, aktivni nadzor provodi se nad 850 stanovnika, a istekao je za 9522 osobe.
Izliječene su još 22 osobe i u ovome trenutku na području naše županije aktivan  je 431 slučaj zaraze koronavirusom.
U Općoj bolnici Zadar na svim COVD odjelima hospitalizirane su 23 osobe od kojih je 5 na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 10 bolesnika s lakšim simptomima COVID-a 19.
U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.


Skoči do alatne trake