Utorak, 23 srpnja, 2024

[U ILIRIJINOJ MARINI KORNATI] Biograd Boat Show (21.-25.10.2020.) održava kontinuitet najvećeg srednjeeuropskog nautičkog sajma

Dvadeset i drugi međunarodni nautički sajam Biograd Boat Show, u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d., spreman je otvoriti vrata izlagačima i posjetiteljima u srijedu 21. listopada te će usprkos novim okolnostima, uz sve epidemiološke mjere, održati tradiciju najvećeg nautičkog sajma u srednjoj Europi.
Sajam je zbog akutalnih prilika produžen na pet dana, do 25. listopada, a otvoreni prostor treće najveće marine u zemlji, kategorizirane sa četiri sidra, i svježi morski zrak jamče sigurno okruženje. Bliska suradnja i koordinacija ekipiranih profesionalnih službi društva Ilirija, s civilnim stožerom i epidemiolozima, jamči sigurnost izlagača i posjetitelja sajma.
Tradiciju najvećeg sajma plovila u srednjoj Europi zadržana je i ove godine s 240 izlagača i gotovo izjednačenom lanjskom rekordnom broju plovila. Njemačko i slovensko ukidanje ograničenja putovanja u Hrvatsku, odnosno Zadarsku županiju, znatno je uvećalo odziv većih plovila do dvadeset metara te osnažilo međunarodni dolazak na sajam.
Biograd Boat Show je poznat po gostoljubivoj atmosferi Biograda, primorskog grada koji jedinstveno živi uz ovaj događaj s izlagačima i gostima. Po tome je i prepoznat među članovima IFBSO, Međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, čiji je zlatni član.

Zahvaljujući podršci nacionalnih, županijskih i Grada Biograda na Moru, i na nastavku suradnje s Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom turističkom zajednicom, uz ekipiranost i trud profesionalnih službi Ilirije d.d., unatoč globalnoj pandemiji, omogućeno je održati kontinuitet događaja od iznimnog značaja za nautičku industriju i nautički turizam, kao najkonkurentniji i najkvalitetniji vid hrvatske turističke ponude.
Biograd “B2B”, platforma za poslovno umrežavanje nautičkog sektora, kao višegodišnja posebnost BBS-a, ove je godine više nego ikad ima istaknuto značenje, posebno snažno u segmentu video kontakata i sastanaka.
Ponosni smo jer u sklopu “B2B” Hrvatska gospodarska komora organizira 4. HGK dane nautike čiji kongresni program je proširen na tri dana (od 21. do 23. listopada) te okuplja udruženja marina, male brodogradnje, pružatelja usluga na plovilima – charter, turističkih brodara, te zajednice ronilačkog turizma, odnosno svih predstavnika realnog sektora nautičke industrije i turizma i državnih institucija, dajući BBS-u značenje i Kongresa hrvatske nautičke industrije i turizma.
Kao dio Biograd B2B-a, Croatia Charter Expo uz halu B u zapadnoj Marini Kornati, omogućena je tvrtkama i prezentaciju na vlastitim plovilima, gat 14, a prijavljene čarter tvrtke imaju flotu više od tisuću i šesto jahti.
Uz predstavljanje i noviteta i premijere, vjerujemo da će program Biograd Boat Showa uz atraktivnost posjetiteljima, ubrzati umrežavanje, razmjenu informacija i  povezivanje poslovnih nositelja te time olakšati pripremu složene poslovne 2021. godine.
Organizator i domaćin, biogradska turistička tvrtka Ilirija d.d., unaprijed se zahvaljuje posjetiteljima na razumijevanju i pridržavanju svih epidemioloških mjera, a za što su osigurana i sva potrebna sredstva, a o kojima će, uz pisane obavijesti, dobiti i upute operativnih timova na ulazima.


Skoči do alatne trake