Nedjelja, 28 travnja, 2024

[UZ EPIDEMIOLOŠKE MJERE] Započela nova školska godina, ove godine 65-ero prvaša

Uz primjenu epidemioloških mjera, započela je nova školska godina za gotovo 460 tisuća učenika u Hrvatskoj. U biogradskoj osnovnoj školi, zajedno s područnim školama u Raštanama Gornjim i Tkonu, svoj obrazovni put započelo je šezdeset petero prvašića raspodijeljenih u tri razredna odjela. To je pad za osamnaest učenika u odnosu na prošlu školsku godinu, napomenuo je ravnatelj Osnovne škole Biograd na Moru Jordanko Miloš.

Najmlađe učenike u pratnji jednog od roditelja dočekali su ravnatelj škole Jordanko Miloš, učiteljice Mirjana Eškinja, Margita Brzoja i Rosana Štorić te pedagog Joško Brtan. Ravnatelj Miloš naglasio je kako nova školska godina započinje kao da je sve normalno te da nema potrebe opterećivati djecu.
– Ove godine je sedamnaestero učenika po razredu, nažalost manje nego što smo očekivali, obično to bude od 22 do 25 učenika. Međutim, to se dogodi svake tri do četiri godine ali to će u ovim uvjetima biti i pogodno jer će imati odgovarajuću distancu. Svima želim, ne samo sretan i uspješan početak nove školske godine već i čitav tijek i završetak! – rekao je ravnatelj Miloš.

Pedagog Joško Brtan upoznao je roditelje o epidemiološkim mjerama za vrijeme nastave: posebni ulaz, nemiješanje razrednih odjela, dezinfekcija ruku, korištenje posebnog sanitarnog čvora, skraćenje školskog sata na 40 minuta, nemogućnost kupnje obroka za vrijeme odmora i tako dalje. Strani jezik i informatika provodit će se u kombiniranom modelu „B“.
Zanimljivo, od ove školske godine biogradska osnovna škola ima najveći broj upisanih prvašića ako ne računamo zadarske osnovne škole. Do sada je to bila osnovna škola u Benkovcu.

Podijeljeni su besplatni udžbenici dok će radni materijali biti na trošak roditelja. Vrijedi napomenuti kako je gradska uprava, odnosno Grad Biograd na Moru, objavila obavijest za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje jednokratne novčane pomoći pri nabavi radnih materijala, odnosno radnih bilježnica, likovne mape, atlasa i slično za učenike od prvog do osmog razreda. Radi se o iznosu od sedamsto kuna.


FOTOGALERIJA (14)

Skoči do alatne trake