Utorak, 28 svibnja, 2024

[DOBRE VIJESTI] Ni jutros nema novozaraženih u Zadarskoj županiji

Na području Zadarske županije ni jutros nema novoozaraženih osoba pa je ukupan broj zaraženih koronavirusom od početka epidemije i dalje 85. S današnjim danom izliječena je 41 osoba, a najviše s području Grada Zadra.
U Općoj bolnici u Zadru na COVID odjelu na liječenju je troje pacijenata te troje lakših pacijenata u bolnici u Biogradu. Nitko nije na respiratoru.
Aktivni nadzor provodi se nad 319 osoba, a istekao je za 2379 stanovnika s područja Zadarske županije.
Tim za provedbu mjera pojačane kontrole za sprječavanje epidemije u sustavu socijalne skrbi izvršio je tijekom jučerašnjeg  dana kontrolu ustanova: Obiteljski dom Kaštelanac i Obiteljski dom Rabra te ni u jednom od domova nisu uočeni propusti i nedostatci u postupanju po uputi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Policijski  službenici su u protekla 24 sata izvršili 553 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom nisu evidentirana kršenja propisane mjere. Provodeći nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta evidentirano je 20 osoba koje su  pristupile  policijskoj kontroli na prometnim punktovima, a da pri  tome nije imala valjanu propusnicu.


Skoči do alatne trake