Utorak, 28 svibnja, 2024

[ODLUKOM STOŽERA] Od danas dopušteno kretanje bez e-Propusnice unutar županije

Stanovnicima Zadarske županije od danas (20.4.2020.) dopušteno je bez e-Propusnice kretanje unutar granica Zadarske županije.
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Zadarske županije na temeljem upućenog prijedloga za donošenje odluke o kretanju na području Zadarske županije bez e-Propusnice Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske, a kako bi se ukinula mjera stavka 1. članka III.a. Odluke o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta u Republike Hrvatske.
Donošenjem navedene odluke, stanovnici Zadarske županije od danas smiju bez propusnice putovati i na sve otoke dok za stanovnike koji nisu s područja Zadarske županije vrijede dosadašnje odluke i upute.
Stožer civilne zaštite Zadarske županije, u suradnji sa svim Stožerima civilne zaštite gradova i općina na području Zadarske županije, pratit će i dalje pridržavaju li se žitelji i ostali prisutni na njihovim područjima  svih dosad donesenih odluka stožera civilne zaštite te mjera i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ako bude potrebe, Stožer civilne zaštite Zadarske županije donijet će potrebne ili posebne odluke kako bi zaštitili sve naše sugrađane.
Tim za provedbu mjera pojačane kontrole za sprječavanje epidemije u sustavu socijalne skrbi obavio je tijekom nadzor Doma za starije i nemoćne osobe Zadar, Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar i Doma za odrasle osobe Zemunik te u niti jednoj ustanovi nisu uočeni propusti i nedostatci u postupanju propisanih uputom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Skoči do alatne trake