Petak, 12 travnja, 2024

[ZADARSKA ŽUPANIJA] Još dvije novooboljele osobe, u biogradskoj bolnici osam pacijenata s lakšim simptomima

Od jutros na području Zadarske županije još dvije su novooboljele osobe tako da je broj pozitivnih osoba na koronavirus na našem području 79, priopćeno je jutros iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije.
Novooboljele osobe pripadaju području grada Zadra. Čeka se nalaz za još 62 osobe. Na COVID odjelu Opće bolnice Zadar nalazi se 8 osoba od kojih je 1 na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru nalazi se 8 pacijenata s lakšim simptomima.
Od ukupnog broja oboljelih, 44 je žena i 35 muškaraca. Najveći broj oboljelih po dobnoj skupini je između 50 i 59 godina, a najmanji između 10 i 19 godina.
U tijeku je 534 nadzora, od kojih je 11 novih, a iz samoizolacije je izašlo 1855 osoba.
Policijski  službenici su u protekla 24 sata obavili 400 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom nisu evidentirana kršenja propisane mjere. Provodeći nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta, evidentirane su 42 osobe koje su pristupile policijskoj kontroli na prometnom punktu, a da pri  tome nisu imali valjane propusnice.


Skoči do alatne trake