Utorak, 23 srpnja, 2024

[3D ZAŠTITNI VIZIRI] Biogradska tvrtka „Studio Contura“ proizvela i darovala pedeset zaštitnih vizira biogradskoj bolnici, proizvodnja se nastavlja uz pomoć jedinica lokalne samouprave

Biogradska tvrtka “Studio Contura” j.d.o.o. u vlasništvu Biograđanina Marka Jelića proizvela je pomoću suvremene 3D tehnologije ispisa prvih pedeset zaštitnih vizira i darovala ih biogradskoj ortopedijskoj bolnici. U suradnji s gradonačelnikom Biograda na Moru Ivanom Knezom, načelnikom Općine Sv. Filip i Jakov Zoranom Pelicarićem te načelnikom Stožera civilne zaštite Grada Biograda na Moru Marijanom Stopferom, bit će nabavljen dodatni materijal za daljnju proizvodnju zaštitnih vizira pa će njime biti opskrbljeni i liječnici te medicinsko osoblje ordinacija opće prakse u Sv. Filip i Jakovu, Pakoštanima, Tkonu i Pašmanu.

Marko Jelić

– 3D pisač posljednjih dana radi danonoćno kako bi se ispisalo što više zaštitnih vizira za medicinsko osoblje koje neprestano brine za naše zdravlje. Zahvaljujući izvrsnoj suradnji s našim stožerom civilne zaštite, proizvodnja ne staje. Naime, tvrtku sam osnovao nedugo prije početka ove situacije s COVID-19, a kao i ostalim poduzetnicima, proizvodnja je preko noći utihnula. Povezali smo se s kolegama iz Slavonskog Broda koji su mi poslali nacrt vizira i nekoliko primjeraka gotovih zaštitnih vizira budući da su oni s proizvodnjom počeli puno ranije. Kako sam već rekao, tvrtka je mlada i materijal kojim sam raspolagao za zbog krize otkazane projekte odlučio sam utrošiti na ono što je sada neophodno. – rekao je 35-godišnji Marko Jelić koji se zahvalio na pomoći pri nabavi materijala i današnjoj dostavi zaštitnih vizira Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru.
U dogovoru s lokalnim stožerima civilne zaštite, proizvodnja zaštitnih vizira nastavit će do kada god bude potrebe.

Zaštitni viziri spremni za biogradsku bolnicu i liječnike opće prakse
Marijan Stopfer

Načelnik biogradskog stožera civilne zaštite Marijan Stopfer zahvalio se na daru mladog i inovativnog poduzetnika Marka Jelića.
– Pred nama su zahtjevni zadaci očuvanja zdravlja i sigurnosti naših sugrađana te Stožer civilne zaštite Grada Biograda na Moru i svi njegovi članovi poduzimaju sve kako bi ova kriza završila što prije i kako bismo se svi zajedno vratili svojim svakodnevnicama. Zajedničkim naporima kako lokalnih samouprava, a tako i sudjelovanjem naših sugrađana, bilo da su uključeni u pojedine projekte, bilo da se pridržavaju naputaka nadležnih tijela, siguran sam da ćemo prebroditi i ovu krizu. – izjavio je Stopfer.

Prozvodnja zaštitnih vizira 3D ispisom

Unatoč početnim poteškoćama u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru, dodao je Stopfer, bolnica je sada u potpunosti spremna voditi brigu o pacijentima s lakšim oblikom COVID-19.
– Stoga, bilo nam je od iznimne važnosti, i kao Gradu i kao Stožeru, da se proizvodnja zaštitne opreme odvija u našem gradu. Zato nam je drago da smo mogli pomoći pri nabavi dodatnog materijala i da ćemo ovaj projekt podržavati dokada god se za time bude pokazivala potreba. – zaključio je Stopfer.


Skoči do alatne trake